Rusya'dan flaş petrol kararı: Sadece o ülkelere satacağız

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol ve petrol ürünleri satmayacaklarını belirterek, "Tavan fiyat araçlarının kullanımını yasaklayacak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Rusya'dan flaş petrol kararı: Sadece o ülkelere satacağız
Rusya'dan flaş petrol kararı: Sadece o ülkelere satacağız
GİRİŞ 04.12.2022 18:19 GÜNCELLEME 04.12.2022 18:19
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Novak, Rus devlet kanalı Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmasını değerlendirdi.
 

AB ülkeleri anlaştı! Fiyatları etkileyecek petrol kararı! Rusya: Kabul etmiyoruzAB ülkeleri anlaştı! Fiyatları etkileyecek petrol kararı! Rusya: Kabul etmiyoruz

SADECE O ÜLKELERE PETROL SATACAĞIZ

Rusya'nın piyasa şartları doğrultusunda petrol satmaya devam edeceğini vurgulayan Novak, "Petrol üretimimizi azaltmak zorunda kalsak dahi, yalnızca bizimle piyasa şartlarında çalışan ülkelere petrol ve petrol ürünleri satacağız." ifadesini kullandı.

Tavan fiyat uygulamasının, piyasa kurallarını ihlal ettiğini anlatan Novak, "Rus hükümeti, bu kararın piyasaya aykırı, verimsiz ve Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) tüm kurallarına aykırı bir araç olduğunu birçok defa vurgulamıştır." dedi.



TAVAN FİYATA YASAK GELİYOR

Novak, tavan fiyat uygulamasıyla ilgili araçların kullanılmasını yasaklamaya hazırlandıklarına işaret ederek, "Tavan fiyat araçlarının kullanımını yasaklayacak mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz. Tavan fiyat uygulamasının istikrarsızlığa, enerji kaynaklarının kıtlığına ve yatırımların azalmasına yol açabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

AB ülkeleri 2 Aralık'ta, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

G7 ve AB ülkeleri aynı zamanda 5 Aralık'tan itibaren de Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole ithalat yasağı uygulayacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    tam komedi rusya almiyoruz diyrolar amma ayni diyenler rus gemisi bir yere geliyorordan alip gidiyor sonuc da ayni petrol
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin kuzeyi ilhak edilmeli, enerji sorunumuz toptan komple çözülür.
    Cevapla
  • Rıza susam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerden kabul edip diğer yerden engel koymak ab nin başka bir kaynaktan yakıt alabilmesini gösterir ve Rusya'ya hakaret etse daha iyi olurdu açık açık
    Cevapla
  • BİLAL OZEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada dilenci gibi yalvaran cumhur başkanı yok ....yemiyorsa savaşa girme hem kendi halkını yaktın birde dünya seninin yüzünden çille içinde .. kaç dolal ve evro yardımlar dan kacırdın .. bunlar daha mecut şu anda
    Cevapla
  • salla pati 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam ayıyla yatağa girilmez kardeşimde farede köşeye sıkıştırılmaz.dünyayı klozete çevirmenin anlamı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak