Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti

İngiliz Financial Times gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i "Yılın Kişisi" seçti

Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti
Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti
GİRİŞ 05.12.2022 22:01 GÜNCELLEME 05.12.2022 22:01
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarını işgal etmeye başlamasının ardından Zelenskiy’nin gösterdiği üstün başarıdan bahseden Financial Times, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Financial Times’ta 2022 yılının kişisi seçildi. 44 yaşındaki Zelenskiy, olağanüstü liderlik ve cesaret göstergesiyle tarihte bir yer kazandı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy’nin saldırılara rağmen başkent Kiev’den ayrılmadığını vurgulayan Financial Times, "Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarına karşı savaşan Ukrayna halkının dayanıklılığının ve cesaretinin somut bir örneği haline geldi. İşte bu, Financial Times’ın Zelenskiy’i yılın kişisi seçmesinin nedenlerinden biri" dedi.

Zelenskiy, Financial Times’a verdiği bir röportajında, "Cesur olduğumdan daha sorumluyum. Sadece, insanları hayal kırıklığına uğratmaktan nefret ederim" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı dünyasının Eurovizyon muş, Yılın adamıymışşş, NOBEL mişş gibi faaliyetlerinin ne kadar yanlı ve taraflı olduğunun bir kanıtı daha !! Komedyen adamı ülkenin başına geçirttiler, tüm Ukrayna halkı sıgınaklarda sefil şekilde yaşarkenn Batı'dakiler özellikle ABD en kazançlı şekildeykenn Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçmiş. İyi yapmış. Atın üzerine konan kelebek misali olmuş..
    Cevapla
  • Felanca 1 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerin oyununa en çok gelen kişiyi seçmiş. savaşı başlatan abd ve ingiltere. acıyı çeken ukrayna. herzamanki gibi çok kalleşsin ey ingiliz
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Alaka...? İnsanlik icin ne yaptı' bu ödüle layık gorüldü..? Layık gören ; Sömürü ve em peryalistliğın dikili aynası. Layık gorülen kisi ; Kan emici emperyalist ABD'nin kuklası. Bu ne şiş, bu ayran misalı. Utanmaz sahtekarlar. 450 bin Ukrayna cocugunun akibeti belli degil. Esirmi, usak, kölemi yoksa organ mafyasındami..? Nerede olduklari mechul. Sanki bu kayip cocuklari Zelenxki buldu ve ailelerine teslim etti. Sacmaligın danıs kası..!
    Cevapla
  • gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    burada ne kadar rus sevdalısı yorumcu varmış. adam putinin uşağı olmamış, bağımsızlığı seçmiş.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendin çal kendin oyna. Biz bu saçmalıklardan uzağız. Ancak Avrupanın para puldan başka birşey düşünmeyen cahil halkını kandırırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim