Libya'dan petrol ve gaz çağrısı! Resmen ilan edildi

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti (UBH), ülkede petrol ve gaz arama çalışmaları üzerindeki "mücbir sebep" halinin kaldırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 05.12.2022 21:12 GÜNCELLEME 06.12.2022 10:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

UBH'nin konuya ilişkin açıklaması, Facebook sayfasında yayımlandı.

Açıklamada, "Petrol ve gaz alanında faaliyette bulunan ve Libya Ulusal Petrol Kurumu ile petrol ve gaz arama ile üretimi için anlaşma imzalayan uluslararası şirketlere, mücbir sebep halinin kaldırıldığını ilan ediyoruz." ifadesine yer verildi.

'YENİDEN FAALİYETE GEÇİN' ÇAĞRISI

Söz konusu şirketlere ülkede yeniden faaliyete başlama çağrısı yapılan açıklamada, hükümetin bu konuda gereken desteği sunmaya ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmaya hazır olduğu kaydedildi.

Mücbir sebep halini kaldırma kararının, ülkedeki güvenlik durumunun mantıklı ve gerçekçi analizinin ardından alındığı belirtilen açıklamada, Libya'nın ülkenin temel kaynağı olan petrol sektörünü ilerletmeye ve küresel piyasalara petrol akışını sürdürmeye devam edeceği aktarıldı.

MÜCBİR SEBEP HALİ İLAN EDİLMİŞTİ

Ulusal Petrol Kurumu, 24 Kasım'da, ülkedeki güvenlik zafiyeti nedeniyle petrol ve gaz arama çalışmalarında "mücbir sebep" hali ilan etmişti.

Libya, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından muaf tutulmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • 3922 1 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arası petrol fiyatına uymak mecbureyetinde değiliz . Burnumuzun dimindeki petrolu dünyanın öbür ucundaki ülke ile aynı fiyatmı belirleyeceğiz yol maliyeti onlara yazar
    Cevapla
  • Ömer adnan arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya muafsa turkiyede muaf demektir.bizim petrol sıkıntımız da brent petrolün varil fiyatını takip etme sıkintimizda kalmadı demektir .uluslararası petrol fiyatları bizim için geçerli değil demektir inşaALLAH (enazindan ben böyle analiz ettim)
    Cevapla
  • Akrep 1 yıl önce Şikayet Et
    Keskedunyayi 5 suprguc yonetmesede Türkiye hız etkilenmese petrol un yukarı firlamsi demek hayat pahaliligin ayyuka çıkması senin fikilerinin doğru çıkmasını istiyorum
    Cevapla
  • Tokâdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı kur İnşâallâh
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
Erdoğan 6 maddede dünyaya çağrı yaptı! 30 milyar dolarlık teşvik