Macron, Türkiye'nin operasyonları sonrası harekete geçti!

Fransa'nın Türkiye’nin Irak ve Suriye'de terör örgütü PKK-YPG'ye yönelik hava operasyonlarına karşı Ürdün’de bölge ülkelerinin de katılımıyla yıl sonundan önce zirve düzenlemek istediği bildirildi.

Macron, Türkiye'nin operasyonları sonrası harekete geçti!
Macron, Türkiye'nin operasyonları sonrası harekete geçti!
GİRİŞ 06.12.2022 07:14 GÜNCELLEME 06.12.2022 07:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye, İran’ın Irak’taki hava operasyonlarından sonra bölgede "gerginliğin artmasıyla ilgili endişeleri paylaştığı" bildirdi.

Açıklamada, iki liderin Ürdün’ün de katılımıyla bölgenin önde gelen liderleriyle birlikte Amman'da yıl sonundan önce bir toplantı düzenlenmesi konusunda anlaştığı aktarılırken, zirveye hangi ülkelerin katılacağı konusuna açıklık getirilmedi.

Yine aynı açıklamada, Macron’un Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi gelecek yıl başında Paris’e davet ettiği bildirildi.

"TÜRKİYE OLMADAN BÖLGESEL TOPLANTI OLMAZ"

Bu arada Paris’teki Türk Büyükelçiliği’nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin de Amman'da düzenlenmesi beklenen bu bölgesel toplantıya daha önce olduğu gibi yine katılması bekleniyor.

Geçen yıl ağustos ayında düzenlenen aynı formattaki bölgesel toplantıya Türkiye'nin bakan düzeyinde katıldığını aktaran bir büyükelçilik yetkilisi, "Türkiye olmadan bu tür bölgesel bir toplantı düzenlemenin ölü doğmuş anlamına gelebileceği" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin olası toplantıya katılımıyla ilgili açıklamanın Ankara'da Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını hatırlatan aynı yetkili, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne gösterdiği önemin her fırsatta dile getirildiğini kaydederek, "Bağdat'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü için en büyük tehdidin terör örgütü PKK tarafından geldiğini" ifade etti.

Aynı yetkili Macron’un son olarak Bağdat, Erbil ve Musul'a yaptığı ziyaret sırasında PKK'nın Irak'ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına yönelik tehdit oluşturmasının Iraklı yektililer tarafından Fransa Cumhurbaşkanı'na aktarıldığını hatırlattı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Tarafsız insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu macron maçı kaybettiniz putın seni adam yerine koymadı katar emiri git sen kumda oyna dercesine geriye itti hatta afrika ülkeleri bile Fransız düdüğünü dinlemiyor birde Türkiyenin Ukrayna. Rusya başarısı senin boğazına düğümlenir sen ancak küçük krallıkla görüş büyük işler senin boyunu aşar daha fransada yabancı düşmanlığının önüne geçemedinız hakikaten sen ne işe yararsın ciguli
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen once fransadaki hainleri iade et makron hainlerin kulucka yuvasi fransa parisin gobeginde pacavralariyla gezdiriyorsun ne oldu kuyrugunumu basildi sana ne sen sari yeleklilerle ugras turkiyedeki teror fransada olsa butun muslumanlari sansurlersin agzini kapat
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa...!!?? Suriye'de yıllarca IŞID ve PYD=PKK'nın hiç dokunmadığı "La Frange Çimento fabrikasının sahibi ülke..Bu fabrika üretimi çimentolarla PKK ve IŞID "Türk ordusuna karşı" tüneller dehlizler yapılmıştı. Fransa'nın da Afrikadaki gibi üzeri çizilippp, ÜZERİNEE BETON DÖKME ZAMANIII da gelecek ve "Fırıldak ALİ "tiplemesindeki MACRON o zaman şok olacak …
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ABD, Türkiye'ye vermediği LAV(Gelişmiş Tank Savar) silahını terörist PKK'ya veriyor, buradan bile Türkiye'ye karşı neler planladıklarını kurmak istedikleri teröristan devleti projesini anlamak gayet kolay. Bu teröristan resmi devlet yapılmadan önce Türkiye, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'a yıldırım operasyonları yapıp oraları ilhak etmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde, 40 yıldır bize verilen terör ve savaş tazminatı olarak bile oraları ilhak etmeliyiz böylece Türkiye'nin enerji sorunu çözülür. Bizim hakkımızı terörist eşkıyalar yiyor ve yine bize saldırıyor.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa’ya İlk golü İtalya’dan atacak..Yahudi olan MACRON; Fransa içerisinde halk desteğini kaybediyor. Bir gün yumurta, diğer gün şamar yemeğe başladı halktan.. Nort DOME kilisesini "kendileri yakıp" sözde milliyetçilik pozları ile sarı yelekliler eylemlerini bastırmaya çalıştı ama ülke içinde ve dışında bu kafayla Fransanın başına daha çok çoraplar örülmesine vesile olacak Macron..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!