İngilizlerden sonra şimdi de Almanlar! Erdoğan'a övgüler dizdiler...

Başkan Erdoğan'ın politikalarını genelde eleştiri malzemesi yapan Alman Bild gazetesi, dünyanın takdir ettiği tahıl koridoru diplomasisi başarısı karşısında duyarsız kalamadı ve övgüler dizdi.

GİRİŞ 06.12.2022 08:04 GÜNCELLEME 06.12.2022 09:12
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Ukrayna diplomasisine bir övgü daha geldi. Alman Bild gazetesi, Rus donanmasının Ukrayna limanlarını yaklaşık altı ay süreyle bloke ettiğini, bu nedenle tahıl ihraç edilemediğini hatırlattı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girdiğine değindi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, tahıl koridoru anlaşmaları ile dünyada 400 milyon insanı ölümden kurtardığını yazdı.

400 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEDİ

Bild, "Çünkü İstanbul'daki boğaz, Karadeniz ile Akdeniz arasındaki tek bağlantı. Yani Erdoğan'ın izni olmadan hiçbir Rus gemisi içeri girip çıkamaz. Erdoğan, bu avantajı, Putin'in temmuz ayında Ukrayna ile bir tahıl anlaşması imzalamasını sağlamak için kullandı. Abluka sona erdi. Birkaç hafta sonra, ilk Ukrayna yük gemisi hareket etti" dedi.

NASA'nın aylarca çektiği uydu görüntülerini dayanak gösteren gazete, Rusya'nın toprak kazanımı nedeniyle bu yıl hasadın 50 milyon tona gerilediğine de vurgu yaptı.

İNGİLİZLER DE ÖVMÜŞTÜ

Bild'in haberinde, dünya genelinde 400 milyon kişinin hayatta kalabilmesi için Ukrayna tahılına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekildi. Haberde ayrıca Rusya'nın savaşın başından bu yana Ukrayna'da yaklaşık 1 milyar dolarlık 5.8 milyon ton buğdayı çaldığı ileri sürüldü. Türkiye'nin tahıl krizinde üstlendiği rolü geçtiğimiz günlerde İngiliz Financial Times gazetesi de övmüştü.

Türkiye'nin, yürüttüğü politikalarla güçlü ve belirleyici bir rol üstlendiğinin altını çizen Financial Times, Türk diplomasisinin örnek teşkil ettiğini vurgulamıştı.

TAŞINAN TAHIL 13 MİLYON TONU GEÇTİ

Milli Savuma Bakanlığı, tahıl koridorunda taşınan tahıl miktarının 13 milyon tonu geçtiğini açıkladı. Açıklamada, 520 geminin sevkiyat için Ukrayna'ya gittiği belirtilerek, "524 gemi de Ukrayna'dan tahıl yüklü olarak çıkış yaptı. Bu gemilerle 13 milyon tondan fazla tahıl taşındı. Gemilerle mısır, buğday, ayçiçeği küspesi, ayçiçeği yağı, şeker pancarı, soya, bezelye ve arpa gibi gıdalar sevk edildi" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisden bir istekleri varki yalakaliga basladilar
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugun oversiniz yarin soversiniz ikiyuzluler
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Erdoğanı ve Türkiyeyi düşmanca eleştiriyordunuz. Şimdi ne oldu da övüyorsunuz . Herhalde b.kunuzda boncuk buldunuz. Sizin bizi övmeniz bile bizi huzursuz ediyor. Çünkü kalleşliğinizi biliyoruz. Allah, ABD ve AB nin müttefikliğinden, dostluğundan korusun !
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    56 yildir almanyadayim..Birakin 56 kez bir kez bile alman basin veya Tv.larinda Türkiye hakkinda tek bir iyi haber okumadim duymadim.! Duyan varsada yazsin.! icleri Türklere kar$i sinsi kin´dü$manlik dolu olan milletir ayrica gecmi$ tarihinden asla bir $ey ögrenemi$ hic bir milleti ayni göz hizasinda görmeyen hitler kültürünü ta$iyan almanlar hitler ikinci dünya sava$ini kazansa idi bu gün her yer hitlerin heykelleri ile dolu olcakdi.Bunlar bir sava$ durumunda bir degil bin tane bile hitler cikartacak kültürdedir.Bild asla Türk dostu gazete degildir bu gün böyle yarin bakin ne yazar.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bla bla bla muhtaçlara ondan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi