Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi: Rusya şart koştu, ABD'nin teklifi veto yedi

Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı için terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye süre verildiğini belirten Türk yetkililer, Rusya'nın operasyon öncesinde Ukrayna savaşıyla ilgili bazı şartlar belirledi. ABD'nin SDG teklifi ise veto yedi.

Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi: Rusya şart koştu, ABD'nin teklifi veto yedi
Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi: Rusya şart koştu, ABD'nin teklifi veto yedi
GİRİŞ 06.12.2022 16:23 GÜNCELLEME 07.12.2022 15:37
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla ilgili Al Jazeera'ye konuşan Türk yetkililer, kara harekatı için de ABD ve Rusya ile temaslarda bulunulduğunu belirtti.

Yetkililer, ABD ve Rusya'ya süre konusunu ilettiklerini söyleyerek, "SDG ve YPG'ye Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'dan çekilmeleri için süre verildi. Süreyi uzatmayacağız. SDG/YPG oradan çekilmezse, kara harekatı başlayacak" ifadelerini kullandı.

'Rusya, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi' iddiası"Rusya, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'a askeri güç gönderdi" iddiası

"RUSYA ŞARTLARINI BELİRLEDİ, HAREKATI KOLAYLAŞTIRACAK"

Al Jazeera'nin haberine göre Türk yetkililer, Rusya'nın Ukrayna konusunda şartlar sunduğunu, şartların kabul edilmesi halinde TSK'nın Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgelerine girişini "kolaylaştıracağını" belirtti:

"Rusya, Ukrayna ile ilgili şartlarını belirledi ve Türk tarafına iletti. Bunun karşılığında Rusya, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde siyasi ve askeri tavizler vermeyi kabul etti. Özellikle YPG/SDG teröristlerinin yer aldığı Ayn el Arab ve Halep kırsalındaki Tel Rıfat bölgelerindeki engeller kaldırılacak, Türk askerinin harekatı kolaylaştırılacak."

ABD'NİN SDG TEKLİFİNE VETO

Haberde, Amerikalı yetkililerin Türkiye'ye, terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yeniden yapılandırılmasını; Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'ın yönetiminde Arap unsuruna daha fazla rol verilmesini önerdiği aktarıldı. Kaynaklara göre; Türkiye bu öneriye sıcak bakmadı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 47
  • yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimize, milletimize ve askerimize güç versin. Operasyonlara katılan bütün askerimizi her türlü kalleş saldırılardan korusun. Amin.
    Cevapla
  • hüseyin yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi okuyanlar türkiyenin sahada ve masa da ki gücünü görmüştür inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimseye taviz verilmemeli kendi işimizi kendimiz yapacağız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip baba bilir işini.Insallah hayırlı karar alır Allah in izniyle.Sjyaset hele uluslararası siyasette gerçekten ustad.Bir fiil görüyoruz,gozlemliyoruz.Allah in izniyle, gelecek Tayyiple daha güzel.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş uzamamalı tamam engeller var ama aşılır teröristin sözüne gğven olmaz bugün çekilir gibi yapar ama bırakmaz oraları . Biz kendi göbeğimizi kesmeliyiz rusya ne şart sürdü bilmiyoruz tabiki devketimiz menfaatimiz neyse onu yapacak . Ama bir mpdahele şart görünüyor hayırlısı bakalım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı