ABD'den Ukrayna'ya uyarı: Silahları saldırı amaçlı vermedik

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarına değinerek, "Ukrayna'nın sınırlarının ötesine saldırmasına destek vermiyoruz,'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 07.12.2022 01:01 GÜNCELLEME 07.12.2022 10:39
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Rusya topraklarına düzenlenen İHA saldırıları hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price açıklama yaptı. Price, "Ukrayna'nın sınırlarının ötesine saldırmasına destek vermiyoruz, Ukrayna'yı sınırlarının ötesine saldırmaya teşvik etmiyoruz" ifadelerini kullanarak, "Yaptığımız her şey Ukrayna'nın bağımsızlığını desteklemek içindir" dedi.

Ukrayna'ya kendi egemen topraklarında Rusya'yı yenmesi için gereken her şeyi sağladıklarını belirten Price, ABD'nin Ukrayna'nın Rusya topraklarını vurmasını önlemek için Ukrayna'ya gönderilen HIMARS çok namlulu roketatar sistemlerinde değişiklik yapıldığı yönünde ABD basınında çıkan haberler hakkında ise yorum yapmadı.

"RUSYA TOPRAKLARINA ÇOK SAYIDA İHA SALDIRISI DÜZENLENDI"

Dün Rusya'nın Saratov bölgesindeki Engels Askeri Havaalanı ve Ryazan kentindeki Dyagilevo Askeri Havaalanı'nda patlama meydana gelmişti. Rusya Savunma Bakanlığı patlamalara ilişkin, “Sabah saatlerinde Kiev rejimi, Rus uzun menzilli uçaklarını etkisiz hale getirmek amacıyla Ryazan bölgesindeki Dyagilevo ve Saratov bölgesindeki Engels'teki askeri havaalanlarına Sovyet yapımı İHA'larla saldırı girişiminde bulundu” ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlık, saldırılarda 3 Rus askerinin hayatını kaybettiğini, 4 askerin de yaralandığını açıklamıştı.
Bugün ise Rusya'nın Kursk kentindeki bir havaalanına saldırı gerçekleştirilmişti. Kursk Bölge Valisi Roman Starovoit yaptığı açıklamada, havaalanındaki yakıt tankerinin patladığını belirterek, "İHA saldırısı nedeniyle Kursk Havaalanı'ndaki bir petrol yakıt tankeri alev aldı. Can kaybı yaşanmadı. Yangına müdahale edildi. Tüm özel servisler olay yerinde çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 34
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş gelip Putin'in elini eninde sonunda opersiniz herhalde öyle görünüyor
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık savaş rusya topraklarında de başlıyor, Rusya bu işin sonunu hiç düşünmeden hareket etti bence,ukrayna ise zaten kaybedecek bir şeyi olmayan bir ülke artık,her şeyi yapabilir. Rabbim sonumuzu hayr eylesin
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nin rusyadan ödü kopuyor
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yüzsüzlük olur mu ?
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlatın anlatın çok heyecanlı oluyor ypgpkk ya Türkiye ye saldırsın diye silah veren antartikalılar zaten. Yunan a silah veren üsler açıp Türkiye karşısında saldırganlığı destekleyenlerde Mars kolonilerinde yaşayanlar bunları yiyen varsa aklına şaşarım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!