ABD'den kritik 'Prens bin Selman' kararı!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu tutulması talebiyle açılan dava, ABD'de reddedildi.

ABD'den kritik 'Prens bin Selman' kararı!
ABD'den kritik 'Prens bin Selman' kararı!
GİRİŞ 07.12.2022 08:47 GÜNCELLEME 07.12.2022 09:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'de federal yargıç, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu tutulmasına yönelik açılan davayı reddetti.

Washington DC Bölge Yargıcı John Bates, yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz tarafından açılan davanın reddedildiğini duyurdu.

Bates, söz konusu kararın, Biden yönetiminin Muhammed bin Selman'ın davadan çıkarılması talebi ve Bin Selman'ın "devlet yöneticisi dokunulmazlığı" olduğu gerekçesiyle aldığını belirtti.

AA'nın haberine göre; Biden yönetimi, 18 Kasım'da Cengiz tarafından açılan davada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın dokunulmazlığının bulunduğunu mahkemeye bildirmişti.

KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de evlilik belgesi almak için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, 2020'de Washington DC Federal Bölge Mahkemesinde Prens Bin Selman ve 28 kişi hakkında dava açmıştı.

Cinayetin üzerinden geçen yaklaşık 1,5 aylık sürenin ardından Riyad yönetimi, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülerek parçalara ayrıldığını itiraf etmişti.

Ağustosta ABD mahkemesi, Biden yönetiminden, Kaşıkçı'nın nişanlısı Cengiz'in açtığı bir davada Veliaht Prens Bin Selman'ın ülke yöneticilerinin sahip olduğu dokunulmazlıkla korunması gerekip gerekmediği konusunda görüş bildirmesini istemişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • bahoç 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca ABD için yırtındın ne oldu buhar oldun şimdi sana kim sahip çıkıyor gettin buban kesesinden
    Cevapla
  • UYAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sizden ADALET uman ! 5 dakika düşünmesi lazım... ŞEYTANIN adaleti olur mu ?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    LAİLA diskoda çoğunlukla Arap turistleri vurarak Türkiye ile Arapların arasını açmaya çalışan ÜST Aklın yeni oyunu bu. ABD bir taraftan; Sunni IŞID ve İŞİD’in hedefinin sadece Şİİ İran olmasıyla “SUNNİ-Şİİ” savaşı çıkarmaya çalışırken,diğer taraftan Üst akıl, Türkiye-İran yakınlaşmasından çekinmektedir. Küreye el bastırdığı SUUDLARIN, ABD güdümünden kurtulmaya çabalarsa, SUUDLARIN Türkiyeye yaklaşmasını önlemek için gazeteciyi (KAŞIKÇI) Türkiyede öldürüp SUUDLARLA,TÜRKİYE arasına attığı bir nifak tohumuydu bu konu. Bu komployu da aştık..
    Cevapla
  • Elhamdülillah 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Katil bir devlet suudların bir kısmımda buna ortak pres Selman idamlıkta, Kim yapacak rütbe korumalı....
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    abd köpeee biden zorda kalınca nasıl da müdehale ediyor yargıya iyi bakın. eyy chpkk seni düzen abd itine aynen sende kölesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak