Arap basınından dikkat çeken erken seçim tarihi: Muhalefetin planlarını bozar

AK Parti'nin Mart ayında yapılacak bir seçime sıcak bakmadığını yazan Arap basını, Nisan ve Mayıs ayını işaret etti. Olası bir erken seçimin, muhalefet bloğunun planlarını bozacağı ifade edildi.

GİRİŞ 08.12.2022 09:46 GÜNCELLEME 08.12.2022 17:10
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Arap medyası 2023'teki seçimle ilgili dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı. 1989 yılından beri yayın hayatına devam eden ve Londra merkezli medya kuruluşu Al-Quds al-Arabi'ye konuşan Türk kaynaklar, AK Parti ile MHP'nin seçim tarihini öne almak için hazırlık içerisinde olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Zafer Şahin, Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim tarihini duyurdu Gazeteci Zafer Şahin, Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim tarihini duyurdu

Yetkili isim Hande Fırat'a açıkladı! Haziran'da seçime iki engel! Anketlerde son durumYetkili isim Hande Fırat'a açıkladı! Haziran'da seçime iki engel! Anketlerde son durum

İsmini açıklamayan ve AK Parti'ye yakın olduğu belirtilen kaynak, bütün hazırlıkların yapılmaya başlandığını ve erken seçim olasılığının masada olduğunu aktardı. AK Parti ile MHP'nin koordineli bir şekilde iletişimde olduğuna dikkat çekilirken, net bir tarih üzerinden gidilmediğini de belirtti.

"AK PARTİ MART'TA BİR SEÇİME SICAK BAKMIYOR"

Gazete, "Türkiye'den bir kaynak Al-Quds al-Arabi'ye konuştu: İktidar partisi seçimleri erkene çekme olasılığına hazırlanıyor" başlığıyla haberi okurlarına duyurdu.

Öte yandan haberde, "AK Parti çevreleri arasında seçimin gelecek Nisan ayında yapılacağına dair konuşmalar yapılıyor. Seçimin Mart ayının başında Ramazan'dan önce yapılmasına dair konuşmalar var fakat bu seçeneğe Erdoğan'ın partisi sıcak bakmıyor" denildi.

"NİSAN YA DA MART AYI"

Arap medyasındaki haberde erken seçim için ilk adımı MHP'nin mi yoksa AK Parti'nin mi atacağının henüz bilinmediği belirtildi. Haberde AK Parti'nin gündeminde Nisan ayının erken seçim için öne çıktığı belirtilirken, Mayıs ayının başının da AK Parti'nin gündemine aldığı seçenekler arasında olduğu öne sürüldü.

"MUHALEFETİN PLANLARI BOZULACAK"

Öte yandan haberde, seçimin erkene alınmasının muhalefet bloğunun planları ve hesaplamalarını bozabileceği belirtildi.

Henüz seçimler için net bir strateji veya aday açıklamayan muhalefetin, erken seçim tarihi dolayısıyla zorlanabileceği belirtildi.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 108
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    14 mayıs ta yapsınlar hep birlikte 85 milyon yeniden yeter söz milletindir diyelim .
    Cevapla
  • Hicabi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle tekrar Reis geleck. Oy vermessen Türkiy çok üzülür. Yalancılara yabancı özellikle sonradan , ABD hayranı olanlara yabancı danışmanı olanlara, borç para bulup sevinenlere oy yok.Allahım korusun Reisimizi ve Bahçeliyi
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt cikarsa silip supururler diyerlr avcunu yalar ama eyt cikmazsa meydan cakallara kalir!
    Cevapla
  • Kck.kck 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramaza ayı istismar edilmeden seçime gidilmez. Bence 23 yada 29 nisan olur gibi.
    Cevapla
  • Halit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir emekli olarak oyum beni süründüren iki partiye değil muhalefete olacaktır Mayıs olmuş Haziran olmuş farketmez
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalafet gelince maaşın 15 binmi olacak iktidar %40 muhalefet belki ilk yıl %50 verecek işin garip tarafı 7 partiden muhalefet olmaz tabi tercih herkesin kendisine ait..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!