Estonya, artık Ukraynalı sığınmacı almayacağını açıkladı

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, ülkesinin Ukrayna'dan gelebilecek yeni bir sığınmacı akınıyla başa çıkamayacağını ve Finlandiya başta olmak üzere diğer AB ülkelerinden yardım beklediklerini söyledi.

Estonya, artık Ukraynalı sığınmacı almayacağını açıkladı
Estonya, artık Ukraynalı sığınmacı almayacağını açıkladı
GİRİŞ 08.12.2022 10:03 GÜNCELLEME 08.12.2022 10:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali devam ederken kış şartlarında Ukrayna'dan Avrupa'ya kaçan sığınmacıların sayısında artış bekleniyor.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, yaptığı açıklamada ülkesinin Ukraynalılara gösterdiği cömertlikten gurur duyduğunu belirterek, "Her şeyin bir sınırı var. Konut ve işlerimiz tükendiği için artık insanları kabul edemez hale geldiğimizde diğerleri elini taşın altına koyacak" dedi.

Kallas, "Ukrayna'dan gelen sığınmacılara artık yardım edemeyeceğimizi Finlandiya ile görüştük ve Finliler daha fazla insanı barındırabileceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

Plana göre Estonya makamları, ülkeye gelen Ukraynalılara Finlandiya başta olmak üzere diğer ülkelere geçmeleri gerektiğini bildirecek.

Öte yandan Ukrayna'da durumun kötüleşmesine rağmen şimdiye dek sığınmacı sayısında artışa şahit olmadıklarını kaydeden Kallas, kendilerinin Kiev'e "insanların ülkeden ayrılmaması için yaşam koşulları yaratmak üzere" yardım sağladığını vurguladı.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna girişini biz de engelleyelim kültürü de çok bozuyorlar Avrupa alıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tam onlar gerek. dün bir Türk kızı öldü. Almanyada ki Türkleri düşün biraz
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Rusya savaşı var ezilen Ukrayna halkı ve diğerleri .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam da zamanı, sınırları gevseteceksin çıkacak binlerce Suriyeli Avrupa'ya, oh mis.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı