Taliban'dan halka açık infaz savunması: Tüm dünyada uygulanıyor

Afganistan'da geçen yıl kontrolü ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Zebihullah Mücahid, halka açık infazlara gelen tepkilere yanıt vererek, yaşananların ülkenin iç meselesi olduğunu söylerdi.

Taliban'dan halka açık infaz savunması: Tüm dünyada uygulanıyor
Taliban'dan halka açık infaz savunması: Tüm dünyada uygulanıyor
GİRİŞ 09.12.2022 15:42 GÜNCELLEME 09.12.2022 15:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Afganistan'ı yeniden ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Zebihullah Mücahid, ülkede halka açık infazlar gerçekleştirilmesi konusunda uluslararası toplumdan gelen tepkileri kınadı.

Mücahid, yaptığı açıklamada, ülke halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğunu kaydederek eylemlerinin İslam ve Afganistan hakkında bilgi eksikliği nedeniyle eleştirildiğini söyledi.

Afganistan'da İslami kanunların uygulanması için birçok fedakarlık yaptıklarını kaydeden Mücahid, idam cezalarının ABD ve Avrupa da dahil olmak üzere tüm dünyada uygulandığını savundu.

Sözcü, "Afganistan'ın İslami hükümler uyguladığı için eleştiriliyor olması, bazı ülke ve kuruluşların ya yetersiz bilgi sahibi olduklarını ya da Müslümanların inançlarına ve kanunlarına saygı duymayarak İslam'la ilgili sorunları olduğunu gösteriyor. Bu eylem ülkelerin içişlerine müdahaledir ve kınanması gerekir" ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD ve Birleşmiş Milletler (BM), Taliban'ın halka açık infazlarını kınayan açıklamalarda bulunmuştu.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • YKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan suudlar göstere göstere infaz ediyorlar arsanın ortasında yıllardır. Gıkınız çıkmaz, menfaatleriniz hesabına. Gariban taliban olunca başlarsınız işgüzarlığa...
    Cevapla
  • osmanlı sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar dirilince Amerika İsrail İngiltere Fransa işgalcileri kaçacak delik arayacaklar. Esas katliamları yapanlar onlar suçu Müslümanlara atarlar güya internet teknoloji gücü varmış. Allah'ın cc gücüne hiç bir güç erişemez. Yaşasın cehennem zalimler için. Umarım Taliban İslam kanunlarında samimi olur.
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Taliban ALLAH AZZE VE CELLE'nin kanunlarını uyguluyor. Bunda şaşılacak bir şey yok. Bu şekilde topluma huzur ve güven gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...