Avrupa Parlamentosu'nda deprem! Başkan Yardımcısı Eva Kaili gözaltına alındı! İlk açıklama

Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. AP Başkanı Robert Metsola yorum yapmaktan kaçındı.

GİRİŞ 10.12.2022 19:39 GÜNCELLEME 11.12.2022 10:00
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Belçika Federal Savcılığınca sorgusu devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) üyeliği askıya alındı, AP Başkanı Robert Metsola ise yorum yapmaktan kaçındı.

YANKILARI SÜRÜYOR

AP Başkan Yardımcılarından Kaili'nin, AP'ye ev sahipliği yapan Belçika'nın başkenti Brüksel'de yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasının yankıları devam ediyor.

Belçika Federal Savcılığı Sözcüsü, Kaili ve diğer gözaltına alınanların sorgusunun bugün de devam ettiğini bildirdi.

AP BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

AP Başkanı Roberta Metsola, Twitter'dan "AP, kararlı bir şekilde yolsuzluğun karşısındadır. Bu aşamada, ilgili tüm kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla tam işbirliği yaptığımızı ve yapacağımızı doğrulamak dışında, devam eden soruşturmalar hakkında yorum yapamayız. Adaletin tecelli etmesi için elimizden geleni yapacağız." paylaşımında bulundu.


Kaili'nin mensubu olduğu AP'deki Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) da üyeliğinin askıya alındığını duyurdu.

Yunan muhalefet partisi PASOK, dün, Kaili'yi partiden ihraç etmişti.

Belçika medyasındaki haberlere göre, AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan Kaili ile S&D'nin eski İtalyan milletvekili ve İtalyan Articulo Uno Partisi Üyesi Pier-Antonio Panzeri, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Luca Visentini ve S&D grubundan asistan Francesco Giorgi de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

SAVCILIK AÇIKLAMASI

Belçika Federal Savcılığından dün yapılan açıklamada, ismi verilmeyen bir Körfez ülkesinin birkaç aydır AP'nin kararlarını etkilemek amacıyla AP'de stratejik konumdaki kişilere büyük miktarda nakit para verdiği, maddi değeri yüksek hediyeler teklif ettiğinden şüphelenildiği duyurulmuştu.

Açıklamada, dün yapılan aramalarda toplam 600 bin avro değerinde nakit, bilgisayar ekipmanı ve cep telefonu ele geçirildiği ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Parlamentosu nun şaşırmasına şaşırıyorum. Eva Kaili'de diğer yunanlılar gibi Hırsız bunların kanında var. Kalleş ve Hırsız Toplum. Ermeniler ve İsrailliler de böyle dir. Yapılan araştırmalara bakın Dünyada en adi hırsız İsrail oğullarıdır. Sonra Mısırlılar yunan ermeni ingiliz sırayla kanları bozuk olanlar kendilerini gösterirler.
    Cevapla
  • adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzelliğe yazık ettin be kaili....
    Cevapla
  • İsi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yem olarak ortaya atıldı. Hepsi yolsuzluk yapıyor
    Cevapla
  • Ersan Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar rüşvetçi yani???
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi sakal ataydın böyle olmazdı hepbana hepbana etmişin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı