Gülbeddin Hikmetyar'dan "savaşa hazır olun" çağrısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçen hafta suikast girişimine maruz kalan Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar, destekçilerinden "yeni bir savaş için hazırlık yapmalarını" istedi.

GİRİŞ 10.12.2022 09:26 GÜNCELLEME 15.12.2022 19:13
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar, partisinin genel merkez yerleşkesinde bulunan camideki cuma namazı hutbesinde, geçen hafta kendisine yönelik düzenlenen suikast girişimine değindi.

Saldırganların ilk belirlemelere göre Tacikistan uyruklu olduğunun tespit edildiğini savunan Hikmetyar, saldırıyı herhangi bir gruba atfetmek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Hikmetyar, saldırganların çantalarında terör örgütü DEAŞ'ın bayrağının ele geçirildiğini ancak bunun asıl failleri gizlemek için kullanılmış olabileceğini söyledi.

"SAVAŞA HAZIR OLUN" ÇAĞRISI

2016'da silahlı mücadeleyi bırakarak eski Afganistan hükümeti ile barış anlaşması imzaladıklarını ancak bazı çevrelerin bundan rahatsızlık duyduğunu belirten Hikmetyar, "Kararımızı vermek zorundayız. İki işgalci ve ecnebi uşakları karşısında savaştığımız gibi. Hizbi-i İslami destekçilerinden yeni bir savaş ve mücadele için hazırlık yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hikmetyar, hangi gruba karşı savaşacakları konusunda net açıklama yapmadı.

SALDIRIYI KİMİN YAPTIĞI BELLİ OLMADI

Geçen hafta, başkent Kabil'in Darul Aman bölgesindeki Hizb-i İslami Partisi Genel Merkezi yerleşkesinde bulunan camiye, cuma namazı sırasında silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Hikmetyar'ın korumalarının devreye girmesiyle saldırganlar etkisiz hale getirilmiş, Hikmetyar saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

AFGANİSTAN'DAN KAÇMAMAYI TERCİH ETTİ

1996-97 yıllarında başbakanlık da yapan Hikmetyar, Taliban'ın ülkedeki gücünü artırmasının ardından 1996'da Kabil'i terk etmek zorunda kalmıştı.

Taliban’ın 15 Ağustos 2021’de Kabil'i ele geçirmesiyle birçok lider ülkeyi terk ederken Hikmetyar Kabil'de kalmayı tercih etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 92
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet aman çabuk hazırlanın geçen bir yıldır savaşmadınız çok uzun süre kan akması lazım Afganistan da genç kalmaması lazım
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    abd orada iken neden savaşmamış peki. şimdi mi aklına geliyor birileriyle savaşmak. bunun gibiler müslüman görünmelerine rağmen sadece menfaatleri ve saltanatları için savaşırlar. ülkemizde de var bunlardan
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz sadece birbirinize kurşun sıkın , müslümanlar birbiriyle savaşa dursun dünyayı başkaları yönetsin.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olası İngiltere. Karıştırıp duruyorsun dünyayı. İslam'ın en büyük düşmanısın. Kahhar olan Rabbim, seni kahreylesin. Müslüman bir ülkede bir torpil patlasa o işin azmettiricisi İngiltere'dir.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz savaş, cehalet, kan, gözyaşı. Allah akıl fikir versin bunlara. Ülkemiz de bunlara özenen cahillerde gitsin Afganistana, bol bol savaşsınlar. Müslüman ülkeler ne zaman akıllanacak, ne zaman savaşlara son verecek, Ey Müslümanlar artık ABD, AB, Rusya ve İngilizlerin uşaklığını bırakın, uyanın, uyanın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance