Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'ı titretecek sözler: Atina'yı vurur' diyor! Vuracak tabi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Yunanistan'ı titrecek sözler sarf etti.

GİRİŞ 11.12.2022 21:15 GÜNCELLEME 11.12.2022 23:10
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, Tayfun füzesiyle Yunanistan'a mesajı verdi.



Başkan Erdoğan açıklamasında "Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabi. Sen rahat durmazsan vuracak tabi. Sen ABD'den adalara şuradn buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak. " ifadelerini kullandı.

'SAVUNMA SANAYİİ ŞİMDİ YÜZDE 80 YERLİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte genç beyinlerin önemine vurgu yaptı.

"Savunma sanayiine yapılan yatırımlar, uzay alanında yapılacak yatırımların habercisi midir?" sorusu üzerine Erdoğan, "Uzay alanındaki çalışmayla alakalı, uzaya bir Türk'ün gönderilmesi çalışmamız vardı. Bununla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanımız şu anda gitmeye hak kazanan arkadaşları bana getirdi, görüştük. Ve bunların içerisinden bir tanesini uzaya göndereceğiz. Ve ilk adımı böylece atmış olacağız." yanıtını verdi.

Uzay bilimleriyle alakalı gerek TUSAŞ, gerek Baykar'ın attığı adımlarla Türkiye'nin hızlı bir gelişme içinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mesela Bulgaristan Cumhurbaşkanı ülkemizdeydi. Baykar'ı ziyaret etti, gezdi. Kendisiyle yaptığımız toplantıda nasıl buldun diye sordum. 'Şu anda Türkiye savunma sanayinde İHA'larla, SİHA'larla, Akıncılar ile adeta bir devrim yapıyor, acaba beraber çalışamaz mıyız?' dedi. 'Bu özel sektör, bizim değil. Kendileriyle görüşmek suretiyle böyle bir adım atmaya yanaşırlar mı yanaşamazlar mı özel sektör kendisi karar verir. Türkiye olarak bizler de sizlerle birlikte adım atmaya her zaman varız.' dedik. Geçmişte biz, çok daha farklı bir konumdaydık. Göreve geldiğimizde savunma sanayi yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80 yerli, bu konuma geldik. Bu ne demek? Artık biz, bize yetiriyoruz. F-16'nız var, mühimmatınız olmasa ne yapardınız? Bir işe yarar mı? Ama şimdi F-16'nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA'larda yapıyoruz. Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle."

'GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok." diye konuştu.

KIZIELMA'DA SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'daki son durumun sorulması üzerine, "Kızılelma çok fazla sürmeyecek. Selçuk Bey'in ifadesine göre, herhalde bir ay içerisinde Kızılelma'yı uçurma durumu olabilir. Çok da muhteşem bir eser olacak. Allah mahcup etmesin. Gerçekten Kızılelma'yı yakalayacağız." cevabını verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım bu ülkenin sana daha çok ihtiyacı var sen varken Allah ın izniyle sırtımız yere gelmez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kızıl elma nükleer füze ile uçacak,zalimler titreyecek inşallah
    Cevapla
  • liderim 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisle yola devam
    Cevapla
  • Zeyneb 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisimizi basimiz Dan eksik etmesin. Rabbim yolunda ve yolumuzda daim eylesin Amin Amin. insaallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Agzını yerim Reis senin.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ypg küçük yunanistan büyük sivrisinek asıl bataklık ABD israil ingiltere üçlüsü bataklık kurumadan bize rahat yok herkes bilmeli ki asıl savaş abd israil ingiliz üçlüsü ile ama iman dolu TÜRK halkı hepsini yenecek güç ve kabiliyete sahip az kaldı Reis sözünü yemez bir gece ansızın geleceğiz 82 Selanik 83 atina diyeceğiz biznaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu