Borrell: Erdoğan-Putin iş birliği endişe verici

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki iş birliğinin "çok endişe verici olduğunu" savundu.

GİRİŞ 12.12.2022 11:52 GÜNCELLEME 12.12.2022 12:49
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Alman Funke Media Group ve T-Online'ın haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'na Putin ile Erdoğan arasındaki ilişkilerden duyduğu endişeye de yer verdiği bir mektup gönderdi.

"YAKIN ORTAKLIK SÜRDÜRMESİ RAHATSIZ EDİCİ"

Mektupta, Türkiye ve Rusya arasında derinleşen ekonomik bağların Moskova'nın yaptırımları atlatmasına katkı sunabileceğinden dolayı "büyük bir endişe kaynağı" olduğunu kaydeden Borrell, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşa ve Batı'nın Moskova'ya yönelik sert yaptırımlarına rağmen Rusya'yla çok yakın ortaklık sürdürmesinin "rahatsız edici" olduğunu belirtti. Türkiye'nin yaptırımlara dahil olmamasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

AB ve Türkiye arasında hem sivil hem de askeri amaçlarla kullanılabilen "çift amaçlı" malları da kapsayan ürünlerin serbest dolaşımını garanti eden Gümrük Birliği kurulduğuna dikkat çeken Borrell, Türkiye'nin Rusya'ya bu ürünlerle ilgili herhangi bir "geçici çözüm" önermemesinin önemli olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 45
  • Evlad-l fatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne verelim beyefendi ye ortaya karısık mi ister acep gecti o gunler beyler diz cökeceksiniz
    Cevapla
  • eyt li dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde pyd, pkk ile çok yakınsınız ama biz endişelenmiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz endişelenmeye devam edin ve izleyin türkiyenin şahlanışını
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    demek doğru işler yapıyoruz sizi mutlu eden bir Türkiye bizi üzer bizde yıllardır sizin PKK yandaşlığınızdan ve küçük evladınız yunanı kayırmanızdan endişeliyiz ama birşey farkettimi hayır yani endişelenmeniz bizi memnun ediyor
    Cevapla
  • garmenez 1 yıl önce Şikayet Et
    ab ülkeleri 1 ve 2 dünya savaşında birbirini yiyorlardı katlıamlar bombalar hitler cartlar curtlar ne oldu sizede birlik oldunuz endişleyiz anlatında dinleyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi