AP Başkanı Metsola: Demokrasimize saldırıldı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, yolsuzluk skandalı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Demokrasimize saldırıldı” dedi.

AP Başkanı Metsola: Demokrasimize saldırıldı
AP Başkanı Metsola: Demokrasimize saldırıldı
GİRİŞ 12.12.2022 21:07 GÜNCELLEME 12.12.2022 21:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu üyeleri ile AP'nin başkan yardımcılarından Yunan Milletvekili Eva Kaili'nin de içinde bulunduğu yolsuzluk skandalı sonrası AP Genel Kurulu ilk kez toplandı. AP Başkanı Roberta Metsola, skandal nedeniyle kızgın ve üzgün olduğunu söyleyerek, "Son günler özellikle uzundu ve kariyerimin en uzun günleriydi’’ dedi.
Metsola, “Her kelimemi tartacağım. Kızgınlığım ve üzüntüm yüzünden cümlelerim etkilenirse bu duygularımdan ötürüdür. İnkar etmemek gerekir. Avrupa Parlamentosu’na saldırıldı, demokrasimize saldırıldı. Açık ve demokratik toplumsal hayatımıza saldırıldı. Otokratik dış güçlere bağlı aktörler, demokrasi düşmanları, işleyişimize diz çöktürmek için STK’larımızı, sendikalarımızı, asistanlarımızı, AP üyelerimizi hedef aldı” ifadelerini kullandı.

Katar ve Kuveyt için vize serbestisi askıya alındı

Adli makamlarla işbirliği içinde olduklarını bildiren Metsola, Belçika makamlarına ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi. Masumiyet karinesi ve devam eden yasal süreçten dolayı fazla detaya girmeyeceğini söyleyen Metsola, Katar ve Kuveyt için hazırlığı devam eden vize serbestisi sürecinin durdurulacağını aktardı.

Parlamento içi soruşturma yapılacak

Metsola, “Büyük bir testten geçiyoruz. Halının altına süpürülen bir şey kalmayacak. Parlamento içi soruşturma yapılacak. Parlamentonun işleyişinin daha güvenli olması için neler yapılması gerektiğine bakacağız. Bir reform süreci başlattık. Dış ülkelere bağlı temsilciler, STK üyelerinden AP’ye giriş hakkı olanlar incelenecek’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda isim vermeden AP’ye etki etmeye çalışan dış güçlere mesaj veren Metsola, "Bizi satın alabileceklerini sananlar, Avrupa’yı satılık sananlar, STK’larımızı kontrol edebileceklerini sananlar bilsinler ki AP olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

AP'deki rüşvet iddiası

Belçika'da 9 Aralık’ta yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında başkent Brüksel'de 16 ayrı operasyon gerçekleştirilmiş, Katar’ın AP'nin kararlarını etkilemek amacıyla AP'de stratejik konumdaki kişilere rüşvet verdiği iddia edilmişti. AP'nin başkan yardımcılarından Yunan Milletvekili Kaili, İtalyan Articolo Uno Partisi Üyesi Pier-Antonio Panzeri, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luca Visentini ve S&D grubundan asistan Francesco Giorgi "yolsuzluk soruşturması" çerçevesinde gözaltına alınmıştı. Polis tarafından yapılan baskınlarda 500 bin euro para ele geçirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz acaba cok merak ediyorum. Alayiniz ayni degilmisiniz?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee yunan ne bekliyordunuz
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Haramzadeler, demokrasi diye diye Ülkemizi ve birçok devletleri istikrarsızl yönetimlerle sömürdünüz. Etme bulma dünyası, kötülük eden bu dünyada belasını elbet buluyor Allahın adaleti ile. Nice başlar, gün geldi ayak oldular. Bu dünya çok imparoturluk ve diktatörler gördü nerdeler, zalimler sizi
    Cevapla
  • Cuk oturur 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasinize bir, Size iki.
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı soyan kim artiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri