Litvanya Belarus-Rusya sınırındaki olağanüstü hal süresini uzattı

Litvanya hükümeti, Belarus ve Rusya'nın Kaliningrad bölgesi sınırındaki olağanüstü hali 16 Mart 2023'e kadar uzatma kararı aldı.

Litvanya Belarus-Rusya sınırındaki olağanüstü hal süresini uzattı
Litvanya Belarus-Rusya sınırındaki olağanüstü hal süresini uzattı
GİRİŞ 14.12.2022 17:30 GÜNCELLEME 14.12.2022 17:30

Litvanya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, mevcut olağanüstü hal 16 Aralık'ta sona erecek.

Litvanya İçişleri Bakanı Agne Bilotaite, olağanüstü halin uzatılmasına onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, başta Rusya olmak üzere bu iki ülkenin Litvanya'nın güvenliği için hala tehdit oluşturduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınayan Bilotaite, "Orada insanlığa karşı suçlar işleniyor ve enerji altyapısına yönelik saldırılar yoğunlaşıyor. Uzun süreli güvensiz ve istikrarsız jeopolitik durum, Rusya ve Belarus makamlarının Litvanya'ya karşı hibrit saldırılar ve çeşitli provokasyonlar gerçekleştirmesi için koşullar yaratmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bilotaite, ayrıca, vize başvurusu yapmasına izin verilen Rusya ve Belarus vatandaşlarına daha sıkı bir vize rejiminin uygulanmaya devam edileceğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması