İran'da hava kirliliği dehşeti: Yaklaşık 42 bin kişi hayatını kaybetti!

İran Meclis Çevre Grubu Başkanı Sümeyye Rafii, 2021'de ülkede 41 bin 700'den fazla kişinin hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 15.12.2022 03:47 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:48
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (İSNA) göre, İran Meclis Çevre Grubu Başkanı Rafii, Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığının ülkeye ithal edilecek araçların emisyon standardının Euro 6’dan Euro 5’e düşülmesi önerisini eleştirerek hava kirliliğinin ülkeye verdiği zararlara ilişkin açıklamada bulundu.

2021 YILINDA 41 BİN 700 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rafii, Bakanlığın önerisinin resmi prosedürlerden geçmeden Bakanlar Kurulunda kabul edilmesine tepki göstererek bunun Temiz Hava Yasası’na aykırı olduğunu ifade etti.

Hava kirliliğinin ülkeye maliyetinin düşünülenden fazla olduğunu dile getiren Rafii, “Dünya Bankası raporuna göre, 2021 yılında ülkede 41 bin 700'den fazla kişi havada asılı kalan 2,5 mikrondan küçük partikül madde nedeniyle hayatını kaybetti.” dedi.

Rafii, hava kirliliğinin ülkeye verdiği zararın yılda 7 ile 11 milyar dolar arasında olduğunu belirterek dolaylı maliyetlerin ise henüz görülmediğine dikkat çekti.

Ülkede, yılın başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart'tan bu yana başkent Tahran’da hava kalite endeksi açısından sağlığa zararlı gün sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artış gösterdiğini aktardı. Rafii, “Ne yazık ki bu yıl Tahranlılar 2 gün, İsfahan, Kerec, Ahvaz ve Erak halkı ise sadece birer günü temiz hava ile geçirdi.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 21
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkını değil sadece kendi iktidarlarını düşünen Ayetullah kirliliği yüzünden hayatlarını kaybetmiş olmasınlar.
    Cevapla
  • Șebeș Savașcısı 1 yıl önce Şikayet Et
    1980'den 1988'e kadar tüm İran-Irak Savaşı boyunca İsrail, savaş uçakları, füze sistemleri, mühimmat ve tank motorları için yedek parçalar da dahil olmak üzere askeri teçhizat tedariki yoluyla savaşta İran'ı Irak'a karşı destekledi.Çatışmanın başlangıcında, İran'ın ithal ettiği tüm silahların yaklaşık %80'i İsrail'den geliyordu. Ancak İsrail'in İran'a verdiği destek yalnızca askeri yardımla sınırlı kalmadı; İsrail, Irak'ın Osirak Nükleer Reaktörünü bombaladıktan sonra İran-Irak Savaşı'nda aktif bir savaşçı oldu. Arap israil savașlarında iran hep isrsili dedteklemistir. İsrail'in İran'ı desteklemesi 2500 yıllık Pers Yahudi gizli dostluk anlașmasınından gelmektedir
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak bak bu olaylarda 42 binini katlettiniz heeee..
    Cevapla
  • gakkoş 1 yıl önce Şikayet Et
    doğalgazı yokmu bu iranın. İhraç mı ediyor hepsini.
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    ölümden kimse kaçamaz. İranlı lar önden buyursun. Asya'nın sözde müslüman gerçekte fitne kalesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti