Mısır, Akdeniz'de büyük bir doğal gaz rezervi buldu

Mısır, Akdeniz'deki Nergis sondaj kuyusunda büyük bir doğal gaz rezervi keşfetti. Bu rezervin, Zohr sahasından sonraki en önemli keşif olduğu ifade edildi. İlk tahminlere göre; Nergis-1X'te 3.5 trilyon fit küp gaz rezervi var.

Mısır, Akdeniz'de büyük bir doğal gaz rezervi buldu
Mısır, Akdeniz'de büyük bir doğal gaz rezervi buldu
GİRİŞ 15.12.2022 20:54 GÜNCELLEME 15.12.2022 21:26
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Mısır'ın El-Ahram gazetesinin haberine göre, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla, enerji komitesinin bugünkü toplantısında yeni keşfe ilişkin açıklamada bulundu.

Mısır'daki ilk açık deniz sondaj kuyusu olan Nergis-1X'de bulunan gaz rezervinin henüz değerlendirme aşamasında olduğunu kaydeden Molla, bu rezervin, Zohr sahasından sonraki en önemli keşif olduğunu ifade etti.

REZERVİN MİKTARI GELECEK GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Molla, sondaj kuyusundaki rezervin miktarıyla ilgili ayrıntıların ilerleyen günlerde açıklanacağını kaydetti.

İlk tahminlere göre; Nergis-1X'te 3.5 trilyon fit küp gaz rezervi bulunuyor.

MISIR'IN EN BÜYÜK GAZ SAHASI ZOHR

İtalyan Eni şirketi, 2015'te Mısır açıklarındaki Zohr bölgesinde doğal gaz keşfetmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 83
  • Kemal Sark 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş kapıda Mısır'a yedirmezler bunu bu savaş öyle yada boyle çıkacak ve bütün ülkeler bir bir katilacak savaş yakın birlik beraberlik olma zamani
    Cevapla
  • Tuncay ozdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Misir ya turkiyeden zorunlu aktaracak, yada savasi goze alip direkt yunanistan veya italyaya sevk etmek isteyecek. Hatirlayin turkiye libya meb anlasmasi misirin onunu kesiyor.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ilk ihtimal doğru , İsrail Mısır gazının East Med projesi gibi projeyle batıya yönelmesindense , Doğuya doğru kendi tarafına gelmesini tercih eder . Doğalgazı kendi kontrolüne alıp , LNG tankerleri ile hem Hindistan , Çin ve Uzak Doğuya , hem de TANAP boru hattı ile Avrupa ve Batı Piyasasına satmayı düşünebilir . İsrail çıkarı gereği , Mısır kendisine gebe , göbekten bağlı olsun ister .
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Nil deltası orası petrol doğalgaz yatakları çoktur bizde çukurova deltasında arama yapmalıyız kesin bizde buluruz doğalgaz petrol demedi demeyin
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır’a yedirmezler..İşbirliçi sözde yöneticiler,gafil halk ,sürekli kaos ..Tarihi firavunlar ülkesinden postmodern dünyaya güncel firavunların sultasında Mısır! Döngüsel dünya!..
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz altından geçecek boru hattı , nihayetinde Türkiye TANAP 2 boru hattına entegre olacak . Sisi yönetimi ile yakınlaşmalı , Doğu Akdeniz Enerji Konsorsiyumu'na Libya , Mısır , İsrail , Lübnan 'ı ortak ederek , müşteri AB'den finansman desteği sağlamalıyız . TANAP 2 hattının devamı Bulgaristan - Makedonya - Avusturya ve Almanya , Trans - Avrupa olacak şekilde AB yetkililerini ikna etmeliyiz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat