ABD, üç yıl sonra Rakka'da bir üs daha kuracak

Terör örgütü PKK ile devriyelere yeniden başlayan ABD, Suriye'ye bir askeri üs daha kuracak. Washington yönetimi böylelikle, terör örgütüne desteğini yinelemiş oldu.

ABD, üç yıl sonra Rakka'da bir üs daha kuracak
ABD, üç yıl sonra Rakka'da bir üs daha kuracak
GİRİŞ 17.12.2022 09:06 GÜNCELLEME 17.12.2022 09:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD güçlerinin, Barış Pınarı Operasyonu sırasında çekildiği Rakka'ya üç yıl sonra ilk askeri üssünü kuracağı ve yeni üssün şehrin güney girişindeki yeni Al-Rashid Köprüsü'nün yakınına kurulacağı belirtildi.

Yerel kaynaklar, 19 Kasım tarihinde ABD güçlerinin Rakka'da rejim güçleri tarafından terk edilen askeri kışlalara merkezler kurduğunu bildirdi.

Suriye Gözlem Evi (SOHR) kaynaklarına göre ABD güçleri, PKK/YPG güçlerinin konuşlandığı 17. Tümen içinde bir helikopter pisti ve bir askeri merkez kurulmasına nezaret etti.

Bayraklarını askeri kışlaların içine çektikten sonra bilinmeyen bir nedenle indirdiği ifade edildi.

Öte yandan, örgütün Kürt Gençlik Hareketi temsilcisi Adnan İsmail el-Ramo'yu kaçırdığı öğrenildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    artik vurmamiz lagzim is isten gecmeden once
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne kadar bekliyecegiz hainler yakinda butun suriyeye ele gecirecek buyuk israile kurmak icin calisiyorlar urettigimiz yeni silahlari test etmek icin guzel bir imkan vurun artik hainlerin elindeki butun bolgeleri alalim yoksa birkac bolgeyle kalmasin abd yeniden egitecek hainleri abd hainler suriyeden cikarilsin yoksa kotu gunler bizi bekliyor vurun yeni silahlarimiza test edin gebertin abd askerlerinede vurun
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Sopayı yemeden akıllanmayacak.
    Cevapla
  • mısto 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık vurun şu fistanlıları atış serbest
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristan kuruyorlar maalesef, AB'yede alırlar NATO'yada alırlar, çok geç olmadan haritadan silinmeli bu haçlı lejyonerleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez