Yunanistan ve ABD'den Akdeniz'de tahrik edici adım

Yunanistan ve ABD, Akdeniz'deki en önemli donanma üslerinden biri olan Girit Adası'ndaki Suda Üssü'nün büyütülmesi ve genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Yunanistan ve ABD'den Akdeniz'de tahrik edici adım
Yunanistan ve ABD'den Akdeniz'de tahrik edici adım
GİRİŞ 17.12.2022 15:38 GÜNCELLEME 17.12.2022 15:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan ve ABD Deniz Kuvvetleri'nin Akdeniz'deki en önemli deniz üslerinden biri olan Girit Adası'ndaki Suda Donanma Üssü'nün büyütülmesi için çalışmalara başladığı belirtildi.

Yunanistan'ın Fransa'dan sipariş verdiği Belharra firkateynlerinin bu üsse konuşlandırılacağı açıklandı.

TÜRKİYE-LİBYA İLİŞKİLERİ KORKUTTU

Kararın Türkiye-Libya ilişkilerinin ilerlemesinin ardından alınması dikkat çekti.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, silahlı kuvvetlerin Girit'teki askeri varlığı ile hava ve deniz savunma zırhının güçlendirilmesinin, ülkesinin yasa dışı olarak nitelediği Türkiye-Libya enerji mutabakatının bölgede yol açtığı gelişmeler göz önüne alındığında stratejik bir seçim olduğunu söyledi.

ABD GİRİT'TE KALICI HALE GELİYOR

Pentagon'un planları arasında altyapı ve destek açısından donanmaya ikinci bir kalıcı üs oluşturmak üzere Suda Deniz Üssü'nün iyileştirilmesi ve genişletilmesi yer alıyor.

Suda üssünde mürettebat barınma altyapısı, gemilerin bakım, ikmal ve onarım tesisleri, denizaltıların ve firkateynlerin yanaşması için yeni rıhtımlar ve yakıt tanklarının inşası, hava savunma sistemlerinin kurulmasının proje dahilinde olduğu açıklandı.

AKDENİZ'DE OPERASYONEL GÜÇ OLUŞTURULACAK

Bakan Nikos Panagiotopoulos'a göre, Suda'da ikinci bir kalıcı üssü oluşturulması, hem filonun güneydoğu Akdeniz bölgesindeki operasyonel faaliyetinin genişletilmesi hem de Yunanistan'ın karşı karşıya olduğu zorluklar nedeniyle zorunlu görülüyor.

Genellikle Yunan topraklarının "yumuşak karnı" olarak nitelendirilen Girit ile Kızılhisarlı (Meis) arasındaki bölgeye hava savunması amacıyla bir dizi eylem gerçekleştirildiği, bu nedenle önümüzdeki süreçte Suda’daki 115. Avcı Kanadı'nda yürütülen çalışmalara ağırlık verilerek, modernize edilmiş F-16 Block 70 Viper savaş uçaklarının barındırılması için gerekli hazırlıkların bir an önce tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Suda askeri üssüne Fransa'dan alınan Rafale uçakları da yerleştirilecek.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye ait topraklar
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu bölgeyi terk edecek çaresi yok o limanlarıda Türk donanması kullanacak güzel yapın yakında geleceğiz.
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika karışık devletine ülkemizin bir NATO devleti olduğu gerçeğini birilerinin söyleme vakti geçmiş sanırım. Gel ne olursan yine gel. Evire çevire bi sefer adaların döker hepinizi denize. Akıllı olsanız kimseye inanmayıp, bizimle dost olurdunuz. Ekonominiz de düzelir di. Sağlığınız da. Uykusuz geceler zordur. Ne zaman gelecekler diye beklemek kolay olmasa gerek Sayın Atina. Çok yazık. Hala ayak oyunu peşinde olmanız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları