Su aygırının yuttuğu çocuğun mucizevi kurtuluşu

Uganda'daki Edward Gölü yakınlarında bir su aygırı, evinin yakınlarında oynayan 2 yaşındaki çocuğun yarısını yuttu. Olayı fark eden çevredeki şahsın, su aygırını taşla korkutması sonucu hayvan, Paul Iga'yı ağzından çıkarttı.

Su aygırının yuttuğu çocuğun mucizevi kurtuluşu
Su aygırının yuttuğu çocuğun mucizevi kurtuluşu
GİRİŞ 17.12.2022 15:50 GÜNCELLEME 17.12.2022 15:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uganda'da 2 yaşındaki Paul Iga isimli çocuk, Edward Gölü kıyısında oyun oynarken bir su aygırının saldırısına uğradı. Iga'nın vücudunun yarısını yutan su aygırı, yakınlarda olan Chrispas Bagonza'nın taş atması sonucu korkunca Iga'yı ağzında çıkardı.

The Telegraph'ın aktardığına göre, Uganda Polisi "İlk defa bir su aygırının Edward Gölü'nden çıkıp bir çocuğa saldırdığı bir olayı görüyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

"SU AYGIRI VÜCUDUNUN YARISINI YUTMUŞTU"

Polis açıklamalarına, "Su aygırı çocuğu kafasından yakaladı ve vücudunun yarısını yuttu. Çocuğun kurtulmasında, yakınlarda olan ve taş atarak su aygırını korkutan Chrispas Bagonza'nın cesaretinin önemi var" dedi.

Kurtarılan çocuk, uğradığı saldırı sonucu oluşan yaraların tedavisi için yakınlardaki bir kliniğe götürüldü. Daha sonradan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırına yakın olan Bwera kasabasındaki bir hastaneye getirilerek kuduz aşıları yapıldı ve taburcu edilerek ailesinin yanına döndü. Uganda Polisi, su aygırının saldırısının ardından yerel halka dikkatli olması çağrısında bulundu.

Polis ayrıca, "Su aygırı korkarak göle dönse de hayvan barınaklarının ve habitatlarının yakınında yaşayan herkes vahşi hayvanların tehlikeli olduğunu bilmeli. İçgüdüsel olarak, vahşi hayvanlar insanları tehdit olarak görüyorlar ve herhangi bir etkileşim onların agresif davranmasına veya savunmaya geçmesine sebep oluyor" dedi.

YILDA YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜRÜYORLAR

Su aygırları Afrika'da yılda tahmini 500 insanı öldürüyor. Isırıklarının güçleri bir aslanın 3, bir insanın 10 katı olabiliyor. Ayrıca büyük boyutlarına rağmen, kısa aralıklarla saatte 20 km hızında koşabiliyorlar.

Oxford Tıbbı Vaka Raporları dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, su aygırı saldırısının ölümcül olma oranı yüzde 29 ile 87 arasında. Buna karşılık bir boz ayı saldırısında ölüm oranı yüzde 5, bir timsah saldırısında ise yüzde 25 oranında.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    seni yaradana kurban karaoglan rabbim seni bagislamis
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    istatistiklere bir bakin.. sivri sineklerden sonra en cok öldüren hangi hayvandir.. su aygirini göreceksiniz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..