Rus Barış Gücü, Karabağ'ı talan ediyor!

Rus Barış Gücü'nün Karabağ'daki servetleri talan ettiğini söyleyen Agil Alesger, "Eylemcilerin Laçın koridorunu kapatması ile ilgili Ermeni tarafının iddiaları da yalandan başka bir şey değil" dedi.

Rus Barış Gücü, Karabağ'ı talan ediyor!
Rus Barış Gücü, Karabağ'ı talan ediyor!
GİRİŞ 17.12.2022 21:41 GÜNCELLEME 17.12.2022 21:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşlarının, Ermenilerin Karabağ'daki doğal servetleri talan etmesi ile ilgili olarak Şuşa-Hankendi yolunda düzenlediği protestolar günlerdir devam ediyor.

Rus Barış Gücü'nün geçici olarak konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı faaliyetlere dikkat çekmek için düzenlenen protestolarla ilgili konuşan Azerbaycan Başın Konseyi Yonetim Kurulu üyesi, Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, "Bugün Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşları, tüm dünyanın dikkatini Ermenilerin çevresel terörüne çekmeyi başarmışdır" ifadelerini kullandı.

RUS BARIŞ GÜCÜ TARAFSIZ DEĞİL

Rus barış gücünün bu konuda tarafsız davranmadığı belirten Alesger, şöyle devam etti:

"Ermenilerin yasa dışı faaliyetlerini göz yumarak Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan liderleri tarafından imzalanan üçlü bildiriyi ihlal eden Rus Barış Gücü, nedense Azerbaycanlıların kendi topraklarına girmelerine izin vermiyor. Şuşa-Hankendi yolunda barikatlar kuran barış gücü, protestocuların hiçbir çağırısına yanıt vermiyor, komutan Volkov ise yan çiziyor. 

KARABAĞ'DAKİ DOĞAL SERVETLERİ RUSYA'YA KAÇIRIYORLAR

Rusya tarafından Karabağ'a gönderilerek kendisini sözde devlet bakanı ilan eden Ruben Vardanyan, Azerbaycan'ın doğal servetlerini Rusya'ya taşımakla meşgul. Bu planın parçası olarak Kremlin Karabağ'da tansiyanu her daim yüksek tutmaya çalışıyor ve barış gücü de bu olanın bir parçası.

Böyle karmaşık bir durumda Azerbaycan Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinin çevresel teröre dikkat çekmesi ve dünyanın farklı ülkelerinden bu eyleme destek verilmesi, STK'ların amaçlarına ulaştığının göstergesidir.

ERMENİ TARAFIN İDDİALARI YALAN

Eylemcilerin Laçın koridorunu kapatması ile ilgili Ermeni tarafının iddiaları da yalandan başka bir şey değil. Azerbaycan Dışişleri Bakanı da bu konuda net tavır sergileyerek gerçekleri diplomatik misyon rehberleri ile paylaşmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in de söylediği gibi, yolu eylemciler değil Rus barış gücü kapatmıştır. Ki, bu da bir tür psikolojik savaştır.

Fakat her halükarda biz STK'ların devam eden protestolarının amacına ulaştığını, önümüzdeki günlerde de etkisini artıracağını söyleyebiliriz."

Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler kürtler barışmalı ortadoğu birleşik devletleri kurulmalı tek bir ırk dünyaya asla hükümdar olamaz ne kürt ne türk bakın ingilterenin asıl adı Birleşik krallık bütünleyici bir isim insan psikolojisini etkiliyor ve aidiyet hissettiriyor o insanlara hangi ırktan olursa olsun Birleşik Krallık için çalışıyor bu çok önemlidir
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler türkçülükle kürtçülükle olmaz ortadoğu birleşik devletleri kurulsa ermeni rusları bir gecede mezara dökebiliriz türkler ve kürtler birbiri ile mücadele ediyor ve güçümüz zayıflıyor bu nedenle o çapulcu kafirler bizi yeniyor bizim islam topraklarında biz mülteciyiz halen kaynaklarımız çalınıyor ve biz halen kürtçülük türkçülük yapıyoruz ortadoğuda ABD DEN daha fazla bir güç barındırıyor ve biz halen bir bu gücü kullanamıyoruz bu çok acı veren birşey malımızı çalıyorlar biz izliyoruz
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda ayrı bi cahil. Toprağı almışın hala madenleri veriyon
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    halk ayaklanması oyunu bozar! vurun moskofu kim vurdu meçhul kalsın!
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni konuşarak çıkmalı yoksa büyük darbe vurun kolidoruda alın şavaş tazminatı olarak .bunu irana destehi kesilçek diye iran rusyaya baskı yapıyor olabilir .azerbaycan ordusu güçlendirilmeli füze ve hava savunma sistemleri çok almalı israilden demir küpe almalı turkiyede inçeleyip teknoloji trasferi yapmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!