Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesinde son kararı bakanlar kurulu verecek

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesine yönelik son kararı bakanlar kurulunun vereceğini söyledi.

Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesinde son kararı bakanlar kurulu verecek
Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesinde son kararı bakanlar kurulu verecek
GİRİŞ 20.12.2022 09:42 GÜNCELLEME 20.12.2022 09:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, devlet televizyonu SVT'ye, FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade talebini reddeden Yargıtay kararını değerlendirdi.

Yargıtay'ın kararının İsveç'in NATO başvurusunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyleyen Strömmer, "İsveç, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülkedir ve bu tür davalarla ilgilenmek için bir hukukumuz var. Yargıtay kararını verdi, şimdi bakanlar kurulu dava hakkında karar vermek için çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

İsveç'ten skandal karar: FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini durdurdular!İsveç'ten skandal karar: FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini durdurdular!

Yargıtay'dan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtilmişti.

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oylede boylede verecekler yoksa sonuna kadar veto yillarca ugrassinlar bizdeki manda kafalara kalirsa dunden evet turkiyenin menfatine calismiyor mandalar dis guclerin ajanlari
    Cevapla
  • yozgatli 1 yıl önce Şikayet Et
    En fazla 1 ay yatarr cikar birakin gelsinnnn
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara her dediğimizi yaptiralim sonra tekrar veto edelim haha diplomasi boyle olur
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tıpış tıpış gelecekler
    Cevapla
  • ümit*korku 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet mi karar veriyor, siyaset mi,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...