Almanya'da darbe alarmı! Harekete geçildi

FETÖ'cüleri besleyen Almanya, kendi içerisindeki darbecilere yönelik yeni kanun hazırlığına girişti. Darbeciliğe soyunanı affetmeyecek olan Almanya'da aşırılık yanlıları takibe alınacak, örgüt mensubu memurlar ihraç edilecek.

GİRİŞ 21.12.2022 06:43 GÜNCELLEME 21.12.2022 10:27
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

FETÖ’cülere hamilik yapan Almanya, darbecilerle yüzleşince kendi KHK’sını devreye soktu. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, Alman Federal Cumhuriyeti devleti ve demokratik temel düzeni reddeden ve kendilerini Almanya Federal Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak görmeyen “Öz yönetimciler” (Selbstverwalter), “İmparatorluk Vatandaşları” (Reichsbürger) ve “Aykırı Düşünenler” (Querdenker) gibi aşırı ırkçı yapılanmalara karşı yasa tasarısı hazırlamaya başladı.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, anayasaya aykırı faaliyetlerde bulunmakla suçlanan memurların şimdiye kadar olduğu gibi prosedür yerine, idari işlemle görevden alınabilmeleri için yasal gerekliliklerin oluşturulacağını duyurdu. Hükûmetin kısa süre içinde silah yasalarını daha da sıkılaştıracağını belirten Bakan Faeser, 1.050 Reichsbürger mensubunun silah ruhsatlarının iptal edildiğini açıkladı.

Faeser, fiyat artışları, salgınla ilgili getirilen kısıtlamalar mülteci sorunları gibi gerekçeleri fırsat bilen radikal grupların her krizi korku, nefret ve tehdit yaymak için kullandıklarını bununla birlikte, güvenlik yetkilileri aşırılık yanlısı sahneleri yakından izlediğini kaydetti.

HÜKÜMETİ DEVİRMEKTEN...
Resmî makamların hukuk devletinin tüm araçlarını kullanarak önlemler aldığını ifade eden İçişleri Bakanı Faeser “Bu sert tutumu sürdüreceğiz” dedi.

Başsavcı Peter Frank, kendilerini “Reichsbürger” (İmparatorluk Vatandaşları) ve “Querdenker” olarak adlandıran ırkçı yapılanmalara dönük yapılan baskınlarda tutuklanan kişilerin şiddet ve askeri yöntemlerle Almanya’daki mevcut devlet idaresini, özgürlükçü demokratik düzeni, ortadan kaldırmayı kendisine hedef olarak belirlediğini açıklamştı. Başsavcı, zanlıların “siyasetçilere yönelik saldırı”, “Federal Meclis’e baskın”, “hükûmeti devirmek”, “yargıyı lağvetmek” ve “orduyu ele geçirmek” suçlamaları ile yargılanacaklarını duyurmuştu. 

HER GÜN YENİ OPERASYON
Almanya iki haftadır darbecilere yönelik şok baskınlar yapıyor. Şimdiye kadar 54 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 8 polis memuru geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı, 4 emekli memurun emeklilik maaşları kesildi. Örgüt mensuplarının adresinde bulunan 400 bin avro, 50 kilo altın ve gümüş paraya el kondu.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Darbe girisimi değildir tiyatro bence.. Chpkk nerdesiniz almanyada demokrasi yok.. Adamlariniz tutuklaniyor..
    Cevapla
  • Vahideddin 1 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ hafife alınacak bir örgüt değildir bir ülkeyi bile parmağında rahat oynatabilir!
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de orda demokrasi yok mu insan hakki yok mu hemen niye yakaliyorlar parti kapatma konusuyorlar bize geldimi akil verenlere bak orta da darbe bile yok sadece lafi geciyor herkesi hemen iceri atiyorlar
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de orda demokrasi yok mu insan hakki yok mu hemen niye yakaliyorlar parti kapatma konusuyorlar bize geldimi akil verenlere bak orta da darbe bile yok sadece lafi geciyor herkesi hemen iceri atiyorlar
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel günler Allah im Amerika da beyaz saray basılıyor Almanya darbe girişimi Allah bereketini artırsın devam etmesini dilerim ha Kopenhag kriterlerine sadık kalın darbecilere iyi davranın yargıya müdahale etmeyin tutuksuz yargılama yapın mahkemeleri basına acın bizim millet vekilleri bir heyet oluştursun yargilamayı takip etsin ceza evlerini ziyaret etsin bakalım tutuklular insanı muamele görüyor larmı darısı Fransa ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!