ABD'den dikkat çeken Türkiye ve Yunanistan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price; Türkiye, Almanya ve Yunanistan heyetleri arasında Brüksel'de gerçekleştirilen üçlü görüşmeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

ABD'den dikkat çeken Türkiye ve Yunanistan açıklaması
ABD'den dikkat çeken Türkiye ve Yunanistan açıklaması
GİRİŞ 21.12.2022 08:08 GÜNCELLEME 21.12.2022 16:02
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Ortaklarımız özellikle de NATO ortaklarımız arasındaki birlik ve uyuma en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Gerilimi tırmandıran provokatif açıklamalardan her zaman üzüntü duyuyoruz. İttifak içinde, iki ittifak üyesi arasındaki tansiyonun kimseye faydası yok. Bu bağlamda Brüksel'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözcüsü ve Başdanışmanı İbrahim Kalın ile Yunanistan Başbakanı Diplomatik Ofis Direktörü Anna Maria Boura arasındaki görüşmeyi memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyelik Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Jens Plötner ve Yunanistan Başbakanı Diplomatik Ofis Direktörü Anna-Maria Boura 16 Aralık'ta Brüksel'de üçlü görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede Türkiye ile Yunanistan arasında iletişim kanallarının yeniden canlandırılması konusu ele alınmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Gürhan Destan 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 Nisan ayında TR YUNAN SAVAŞI OLACAK bunu RUS işgali takip edecek bunu 3 Dünya savaşı EVLİYALARDAn gelen bilgiye göre
    Cevapla
  • M salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda Yunanistan'a kemik atan Amerika nin iki yüzlü açıklamalarından bir tanesi daha amerkanin tek beklediği Türkiye'de ki seçimler egerki bu seçimlerde istedikleri proje başarılı olur ise vay halimize o zaman görün on iki eylül darbesinde nasilki yunanistani natoya aldilarsa bu seçimlerde 6+1 proje masası başarılı olursa mavi vatanında yunanlilara yedirirler
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas dogru söylüyor; Aman haaaaa ; Ama bençe RTE geleçek seçimi kazanir .
    Cevapla
  • Hüdai ilkqy 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok açık ve net geçen sene abd ve bazı Rusya'daki gözü olan orta Avrupalıların NATO üyeliği Gazına gelen Zelensky Rusyaya kafa tuttu işte fotoğraf ortada Halk kış kıyamet ortasındaki halini görüyoruz Soğuk açlık sefalet abd'nin umurunda değil abd bazı AB ülkeleri envanterindeki kaydı silinmiş silah satışıyla Zelenky'e şirin görünüp harbin uzamasını istiyorlar TÜRK'İYENİN haklı olduğu bir savaşın yunan taraftarı oldukları Gayeleri TÜRKİYENİN Suriye Harekâtını engelleyerek orada bir terör devleti kurup Türkiyeyi devamlı rahatsız etmek Ege adalarına abdli askerlerde çıktı bu bir oyalama toplantısıydı devamı gelir.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınıp kaşınıp dursunlar , günün sonunda hasmane tutum sergilediklerine pişman olacaklar , Doğu Akdeniz gazını taşıyacak TANAP 2 hattını , Trakya'dan Bulgaristan ve Romanya'ya bağlayacağız . Boru hattını Yunanistan istikametinin aksi yönüne , dolambaçlı yoldan Almanya'ya uzatıp , enerji konsorsiyumu gelirinden koklatmayacağız .
    Cevapla
  • OMER GULER 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 yili TURKIYE nin EN onemli Atilim yili BATI DEVAMLI OYUN ICERSINE TURKIYEyi Cekmeye calisiyor Basarili olamayacakar
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyanik olmak lazim abd 3 maymunu oyniyor buna kimseyi inandiramaz ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele