"Köpek gibi havlayanlara tokadı yapıştırmak istiyorum"

Son dönemde art arda füze denemeleri ve nükleer programı nedeniyle uluslararası tepkilerin hedefi olan Kuzey Kore'den, "düşman kardeşi" Güney Kore'ye küfür niteliğinde sıra dışı tehditler geldi.

"Köpek gibi havlayanlara tokadı yapıştırmak istiyorum"
"Köpek gibi havlayanlara tokadı yapıştırmak istiyorum"
GİRİŞ 21.12.2022 10:09 GÜNCELLEME 21.12.2022 10:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerine karşı ABD ve Güney Kore askeri iş birliğini artırırken; Kuzey Kore liderinin sıra dışı açıklamalarıyla tanınan kız kardeşi, diplomasi kurallarını yerle bir eden yeni açıklamalar yaptı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, ülkenin casus uydu projesini küçümseyen Güney Koreli yetkilileri zehir zemberek sözlerle hedef alarak, "Uydu geliştirme yeteneğimizi sadece gazetemizde yayınladığımız iki fotoğrafla yorumlayanlar, köpekler gibi havlıyor. Bu durmadan kafa şişiren ama nerede duracağını bilmeyen p.çlere bir tokat yapıştırmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

İktidardaki İşçi Partisi Merkez Komite üyesi olan Kim, Kuzey Kore'nin varlığını tehdit eden düşmanları olduğunu belirterek, "Balistik füze ve casus uydu geliştirmek ulusal güvenlikle doğrudan ilgili egemenlik hakkımızdır" dedi.

Kim Yo-jong, abisi Kim Jong-un ile

ABD, NÜKLEER SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ

Yayınlanan fotoğraflar sonrası, Güney Kore'den bazı uzmanlar, casus uyduların gözetleme için yetersiz olduğu yorumunu yapmıştı.

Kuzey Kore, bu yılın başından bu yana farklı menzillerde 60'tan füze denemesi gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti.

Güney Kore ise, ABD savaş uçaklarının artan tehdide karşı ülkede konuşlandırıldığını açıkladı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, ABD'yle askeri işbirliği kapsamında düzenlenen tatbikatlarda nükleer kapasiteye sahip onlarca savaş uçağının havalandığını duyurdu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Karesibey 1 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreye nükleer füze denettitip o güney koreye korku salarak oraya yerleşmek akıllıca bir iş
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kardeşlerine ..tokat!?...Hem de güzel bir bayanın ağzında...Hiç yakışmıyor..relax lütfen, ...biraz relax! Yo-Jong!!! Diplomatik nezaket dili,olmazsa olmazın olsun;olmalı her zaman.Devlet yönetmek kolay değil ve Güney Kore'liler sizin öz kardeşiniz,iki tarafta bunu hiç unutmasın.Kırgınlıklar olur ama gelir geçer,kin olmamalı.Türkiye'ye ziyarete gel ve bilge düşünür Hz. Mevlanın felsefesini öğren Konya'da...keşke hepimiz yapabilsek:''kötü deme,kötü etme,kötü düşünme'' demektedir, o.
    Cevapla
  • Ali70100 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu didişme kimin işine geliyor ? ABD'nin... Neden ? Güney Kore'ye tonlarca silah satıyor. Arka planda ABD derin devleti ile Kuzey Kore anlaşmalı bir gün bu gerçek ortaya çıkacak.
    Cevapla
  • izzet Damar 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam sandım zort çıktı zidri fiddiri adamlar
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Artik bu kim yolulara inanmiyorum. Sadece tehtid su abd'ye bir fuze gondermediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması