AP Başkanı Roberta Metsola: Demokrasimiz saldırı altında

AP Başkanı Roberta Metsola, Avrupa Parlamentosu’nda patlak veren yolsuzluk skandalı hakkında Avrupa demokrasisinin tehlike altında olduğunu belirterek, “Demokrasimiz saldırı altında” dedi.

AP Başkanı Roberta Metsola: Demokrasimiz saldırı altında
AP Başkanı Roberta Metsola: Demokrasimiz saldırı altında
GİRİŞ 21.12.2022 18:40 GÜNCELLEME 21.12.2022 18:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu’nda patlak veren yolsuzluk skandalı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’de konuşan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB’nin yolsuzluk skandalı nedeniyle ciddi şekilde itibar kaybettiğini belirterek, “Yolsuzluk skandalı AB’nin saygınlığını yaraladı” dedi.

AB vatandaşlarını yakından ilgilendiren ekonomik kriz ve enerji krizi gibi sorunlarla boğuşurken ortaya çıkan bu skandalın AB için son derece olumsuz etkileri olduğunu belirten Michel, gelecekte bu durumların yaşanmaması, yolsuzluk ve kara para aklama konusunda 27 AB üye ülkesi olarak dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti.

AB’nin imajının onarılması gerektiğini vurgulayan Michel, bunun Avrupa projesi için var olma mücadelesi mahiyetinde olduğunu açıkladı.

“DEMOKRASİMİZ SALDIRI ALTINDA”

İtalya’da düzenlenen 15. İtalya Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan AP Başkanı Roberta Metsola ise, Avrupa demokrasisinin tehlike altında olduğunu belirterek, “Demokrasimiz saldırı altında. Demokratik olmayan aktörler Avrupa’yı paralarıyla satın almak istiyor. Böyle davrananlara yanıtımızı sert bir şekilde verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasimiz yerin dibine batsın emi Allahın kanunlarını tesis edilmesi lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım