Esad yönetimi genel af çıkardı

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, asker kaçaklarına yönelik yeni bir af ilan etti. Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, af kararının 21 Aralık'tan öncesini kapsayacağı vurgulandı.

GİRİŞ 22.12.2022 08:23 GÜNCELLEME 22.12.2022 09:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Suriye arasında yeniden normalleşmeye yönelik adımlar atılırken, Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, dikkat çeken bir karara imza attı.

Beşar Esad yönetimi, ülkede asker kaçaklarına yönelik yeni bir af ilan etti.

KARAR 21 ARALIK ÖNCESİNİ KAPSAYACAK

Esad tarafından imzalanan kararnamede, 3-4 ay içinde askerlik bildiriminde bulunanların hapis cezası almayacağı kaydedildi ve zorunlu askerlik görevinden kaçan ülkedeki kişilerin 3, ülke dışındakilerin ise 4 ay içinde teslim olmaları halinde hapis cezasından muaf tutulacağı açıklandı.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, af kararının 21 Aralık'tan öncesini kapsayacağı vurgulandı.

GÖÇMENLERİN DÖNÜŞÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Af ilanı, Türkiye dahil çok sayıda ülkede yaşayan Suriyeli göçmenlerin dönüşü açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Suriye hükümeti, daha önce de benzer kararnamelerle af ilan etmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Hasan dr. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu katile güvenilmemeli. Bu af ettiklerini uygun zanan mekanlarda infaz edecek, Suriyyeli muhalifler akıllarını başlarına almalılar, bu iki yüzlü Beşir Esatın sözüne kanmamalılar.
    Cevapla
  • erdem değer 1 yıl önce Şikayet Et
    artık içişleri bakanlığının hiç bir bahanesi kalmadı. vatandaşlık verilenler de dahil tamamı derhal geri gönderilmeli. gerisi ise artık kendi devlet başkanlarına kalmış. bizden uzak olsunlar da isterlerse 5 bin yıl yaşasınlar. zerre umurumuzda değil
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Asker çağındaki binlerce insanı tutuklayıp gözlerini bağlayarak bir çukurun başına getirip tek tek yürütüp ben saymaya başlayınca koşacaksın deyip çukura yaklaşınca koştuğundan havadayken kurşunlayarak öldürdüğü insanlarda askere gelsin mi hain zalim asrın firavunu. Ey zalim Esad sonun firavunun sonu gibi olsun. Makamın cehennemde gayya olsun. Nasıl beğenir mi acaba?
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    MİLYONLARCA vatandaşını öldürdün şimdi de AF diye çağırıyorsun
    Cevapla
  • BEKİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Af çıkarmış, ulan milyonların katili, Rusya ve diğer ülkelerle işbirliği yapıp kendi halkını bombalayan katil, sen kimi af ediyorsun. sen, seni kim affedecek onu, sana kim af çıkaracak onu düşün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Apple yeni cihazlarını tanıttı! Sürpriz indirim kararı: Giriş seviyesi 15 bin 999'a düştü
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı