Sinirlioğlu'ndan Türkiye'yi hedef alan Çinli temsilciye sert tepki

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, Çinli temsilcinin "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarına derhal son vermeli" söylemi tepki göstererek, "Hiçbir ülkenin terörle mücadelemiz konusunda bize ders vermeye hakkı yok" dedi.

GİRİŞ 22.12.2022 13:41 GÜNCELLEME 22.12.2022 14:02
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde, Türkiye'yi, "Suriye'nin kuzeyini defalarca hava saldırıları ve top atışlarıyla vurmak ve kara harekatı başlatma tehdidinde bulunmakla" suçlayarak, bu "saldırılara derhal son vermesi" çağrısı yapan Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Shuang'a yanıt verdi.

"BİZE DERS VERMEYE HAKKINIZ YOK"

Sinirlioğlu, "Hiçbir ülkenin terörle mücadelemiz konusunda bize ders vermeye hakkı yok. Bugün duyduğumuz ve sınırlarımızı savunurken, halkımızı korurken ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini söylemeyi kendinde hak gören açıklamaları reddediyoruz" dedi.

"TERÖRÜ DESTEKLEMEK BM KARARLARINA AYKIRI"

Türkiye'nin, terörle mücadele kararlılığının "sarsılmaz" olduğunu, halkını korumak ve sınır güvenliğini sağlamak için gerekli her adımı atmaya devam edeceğini belirten Sinirlioğlu, son iki yılda Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG saldırılarında 500'den fazla Suriyelinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sinirlioğlu, "PKK/YPG/SDG, kuzeydoğuda halka baskı yapıyor ve bölücü bir ajanda yürütüyor. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bu terörist/bölücü örgütü desteklemek, her şeyden önce Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik güçlü taahhüdü yeniden teyit eden BM kararlarına aykırıdır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 179
  • Hak yolcusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk bayrağından korkun ezanlar hürmetine geliyoruz inşallah hep kahraman Türk milleti can feda hak yoluna dünya durdukça kükreyeceğiz aslanlar gibi Şahin gibi göklerdeyiz biz heryerdeyiz her şeydeyiz yani herhaldeyiz zulmün oldugu her yerde hakla beraberiz
    Cevapla
  • TÜRK MİLLETİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğuz kağanın mezarını istiyoruz tüm Türkler tüm dünya Türklerinin yaşadığı zalimliklerin hesabını soracak yanınıza kalmayacak 1 Türk tüm dünyaya bedeldir dünya durdukça korkun bizden
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalım çin sen Doğu TÜRKİSTAN da katliam asimilasyon insanlık dışı işkenceden önce hesap ver sonra sen kim oluyorsun da TÜRKİYE'YE had bildirmeye kalkıyorsun kızıl çin
    Cevapla
  • İsmail Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin zalimler sizi Dünya beşten büyüktür hala anlamadınız mı
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin evvela 5 daimi çakal ülkeler kulübündemi değilmi açıklasın! bu bm terör örgütüne katıldıktan sonra nekadar Türkü katletti söylesin! çinin nufusu artarken kendi içindeki milletlerin nufusu nekadar azalmış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik