Macron: Türkleri müzakere masasında tek görmek istemiyorum

Ürdün'de düzenlenen bir konferans dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Çinlilerin ve Türklerin, Rusya'yla yalnız müzakere etmesini istemiyorum" dedi.

GİRİŞ 22.12.2022 15:19 GÜNCELLEME 23.12.2022 08:08
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün'de düzenlenen Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı dönüşü uçakta gazetecilere konuştu.

Avrupa'nın NATO içinde daha kararlı bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getiren Macron, "İttifak bağlı olmam gereken bir şey değil, seçmem gereken ve birlikte çalıştığım bir şey. Stratejik özerkliğimizi yeniden düşünmeliyiz" dedi.

"Avrupa, teknoloji ve savunma yetenekleri konusunda daha fazla bağımsızlık kazanmalıdır" diyen Macron, Avrupa'nın kendisini geliştirme çabasının da NATO'ya bir alternatif olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi:

Daha güçlü bir Avrupa ittifak içinde kıtanın daha bağımsız olmasını sağlayacaktır. NATO'nun içinde, NATO'yla birlikte hareket etmeye imkan tanıyacak fakat NATO'ya bağımlı olmamayı getirecektir."

"TÜRKLERİN MASAYA OTURMASINI İSTEMİYORUM"

Wall Street Journal'da yayımlanan haberde, Macron'un Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin kaynaklarından biri olduğuna da değinilirken, doğu Avrupa ülkelerinin liderlerinin Macron’u suçladığı da belirtildi. Macron, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde ve öncesinde de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor ve hatta tehdit ediyordu.

Macron'un uçakta gazetecilere, "Bütün Avrupalılar ve Batılılar bana ahlak dersi verenler bana müzakere masasında kimin oturması gerektiğini söylemeli. Bana kalırsa ben Çinlilerin ve Türklerin bundan sonraki aşamada ne olacağını görüşmek için yalnız müzakere etmelerini istemiyorum" dediği ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 295
  • Süvari 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşe barut serpip körükleyenler başlatanlar başımıza barış medeniyet güvercinimi kesilecek. Hem suçlu hem güçlü. Güya medeni formasını zorbalıkla giyecek.
    Cevapla
  • Atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana soran mi var düdüklü tencere
    Cevapla
  • Adsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Katlanacak siz sende o zeka yokki zorba yobaz bir topluluk tarihin kanlı sırtlan gibi bir şeyler
    Cevapla
  • Nigar 1 yıl önce Şikayet Et
    Alışacaksın makrocuk
    Cevapla
  • Düdük Makarna 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron Makarnası çaresizsin ve böyle güçlü olduğunu göstermeye çalışıyorsun lakin beyhude konuşuyorsun. Esamen bitti artık. Bundan sonra seni makarna gibi yerler ve düdük gibi de öttürürler, haberin ola. İnsanlık namına diye insanlara çektirdiğinin cezasını çekeceksin. Başladı zaten, aç gözünü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!