KKTC'den Rumlara Doğu Akdeniz tepkisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de yürüttüğü tek yanlı faaliyetlere karşı KKTC ve Türkiye'nin gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini bildirdi.

KKTC'den Rumlara Doğu Akdeniz tepkisi
KKTC'den Rumlara Doğu Akdeniz tepkisi
GİRİŞ 23.12.2022 04:39 GÜNCELLEME 23.12.2022 04:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, GKRY'nin tek taraflı ilan ettiği sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin (MEB) 6 numaralı parselinde Eni-Total şirketler ortaklığının doğal gaz rezervi keşfi yaptığı hatırlatılarak, 6. parselde yürütülen faaliyetlerle Kıbrıs Türk halkının haklarının gasbedildiği belirtildi.

''GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Söz konusu 6. parselin aynı zamanda Türkiye'nin kıta sahanlığı ile çakıştığı kaydedilen açıklamada, "Doğu Akdeniz'de gerilimi yükselten adımlar atmaktan kaçınmayan Rum Yönetimi, Kıbrıs Türk halkının haklarını gasbetmeye devam ettikçe, ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, meşru hak ve çıkarlarımızın korunması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, KKTC'nin, bölgede bir gerginlik unsuru haline gelen hidrokarbon kaynaklarına ilişkin sorunun diyalog yoluyla çözülmesi amacıyla çeşitli tarihlerde 4 defa kapsamlı ve yapıcı işbirliği önerileri ortaya koyduğu vurgulanarak, "GKRY'nin Kıbrıs Türk halkını temsil etmediğini ve Kıbrıs Türk halkı adına karar verme hakkına sahip olmadığını, bu çerçevede sözde 'Kıbrıs Cumhuriyeti' adı altında adanın deniz yetki alanlarına ilişkin yaptığı tüm tek yanlı faaliyetlerinin gayriyasal olduğunu da bu faaliyetlere müdahil olan şirketlere, ülkelere ve tüm uluslararası camiaya hatırlatırız." denildi.

Türkiye'nin, KKTC'de dahil olmak üzere Doğu Akdeniz'deki ilgili tüm aktörlerin katılımıyla bir bölgesel Doğu Akdeniz Konferansı düzenlenmesi önerisinin hala geçerliliğini koruduğuna dikkat çekilen açıklamada, KKTC'nin konu ile ilgili işbirliği önerisinin halen masada olduğu Rum tarafına hatırlatıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 8
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be artık kapmışlar diploması dilini çıkıp çıkıp kapsamlı ve yapıcı işbirliklerinden söz ediyorlar, diyalogla her şeyi halledeceğimizi umuyoruz diyorlar. Yahu kaç oldu kaç ? Bu adamlarla oturup neyi konuşacaksın ? Biz Türk’leri tanımıyorlar işte, Doğu Akdeniz’de sizin söz hakkınız yok diyorlar siz hala ne anlatıyorsunuz ya Allah aşkına ? Avrupa Birliği olsun gerek başka devletler olsun hepsi Yunan’ın arkasında. Bunların anlayacakları tek dil güç gösterisi. Bizim bölgemiz bize düşman lanet olası bir sürü devletle dolu bu yüzden bölgesel işbirliği falan unutun siz bence.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey yavrum hey
    Cevapla
  • Selo 42 1 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar gaspediyor biz hâĺa işbirliģinden bahsediyoruz. Eğer gercekten TC kiya sahanlıginda ise anında çökecektiniz. Avrupa ve Rum un anladigi dilden ne zaman konuşacağız artık.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kızmasın diye adamlara sınır bekçiliği yapıyorlar, para karşılığı sınırları kapattılar böyle bir konu da sert dil kullanırlar mı hiç ? Hulusi Akar Yunan uçakları 48 defa hava sahamızı ihlal etti dedi şu rakama bak bir değil iki değil ama bizimkiler hala işbirliği derdinde.
    Cevapla
  • laf 1 yıl önce Şikayet Et
    O alacağınız gerekli tedbirler ne acaba? Boş laf olmasın...
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman olduğu gibi müzik notası falan verirler elin Rum’u da arkasına Avrupa Birliğini alıp gelir bizim olana çöker. Geçenlerde Avrupa Parlementosundan Ursula von der Leyen Karadeniz’de projemiz var boru hattı döşeyeceğiz Azerbaycan’dan gelecek enerji için dedi. Biz sanki yokmuşmuşuz gibi kafalarına göre iş yapıyorlar. Bizden çaldıklarının haddi hesabı yok
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana bir el atsak, bunlarla anlaşıp avrupa ve amerikayı ters köşeye yatıtsak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!