Kadının otomobilinden onlarca vahşi hayvan cesedi çıktı

Tayland'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajından 68 adet kaçak vahşi hayvan cesedi bulundu.

Kadının otomobilinden onlarca vahşi hayvan cesedi çıktı
Kadının otomobilinden onlarca vahşi hayvan cesedi çıktı
GİRİŞ 23.12.2022 13:38 GÜNCELLEME 23.12.2022 13:39

Tayland polisine bağlı Doğal Kaynaklar ve Çevre Suçları Önleme Birimi tarafından ülkenin güneyinde yer alan Chana bölgesindeki tren istasyonunda düzenlenen operasyonda, bir kadının otomobilinin bagajında iki adet strafor kutu içinde 50 kilogram ağırlığında 68 adet hayvan cesedi ele geçirildi.

Ele geçirilen hayvanlar arasında 2 adet lemur, 54 adet sincap, 7 adet monitör kertenkelesi, 1 adet pangolin, 2 adet misk kedisi, 2 adet cüce geyik yer aldığı belirtildi.

Yapılan ilk sorgulamada hayvan cesetlerinin Malezya sınırındaki Sukhirin bölgesinden trenle getirildiğini ve kendisinin yalnızca taşıyıcı olduğunu itiraf eden 44 yaşındaki kadın gözaltına alınırken, Tayland polisi olayla ilgili inceleme başlattı.

Operasyonda görevli polis amiri Watcharin Pusit yaptığı açıklamada, ele geçirilen hayvanların nereden getirildiğini tespit etmek için laboratuvar incelemesine gönderildiğini belirtirken, bu hayvanların çeşitli yöresel ilaçların yapımında kullanıldığını ifade etti.

Tayland'da Yaban Hayatı Koruma Yasası çerçevesinde, vahşi hayvan kaçakçılığı yapan şahıslar ağır para cezasına ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri