KKTC'de yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan yerel seçimlerde oy kullanma işlemi devam ederken, seçimlere katılım oranı saat 13.00 itibarıyla yüzde 32,58 oldu.

KKTC'de yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı
KKTC'de yerel seçimler için oy kullanma işlemi başladı
GİRİŞ 25.12.2022 13:40 GÜNCELLEME 25.12.2022 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerde 208 bin 236 kayıtlı seçmenin, 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy verme işlemleri devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) alınan bilgiye göre, ülke genelinde seçime katılım oranı saat 13.00 (TSİ 14.00) itibarıyla yüzde 32,58 oldu.

Seçimlerde 5 kişi hakkında seçim kural ve kanunlarını ihlal etmekten yasal işlem başlatıldı.

- CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR OYUNU KULLANDI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile eşi Sibel Tatar, Şehit Tuncer İlkokulu'ndaki 149 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

Tatar, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlere katılımın yüksek olmasını temenni ettiklerini belirterek, "İnşallah yüksek bir katılımla vatandaşlarımız ülke genelinde iradelerini sandığa yansıtırlar." diye konuştu.

Yapılan reformla belediye sayısının 28'den 18'e indirildiğini hatırlatan Tatar, yıllardır beklenen yerel yönetimlerdeki reformun ardından bugün halkın 18 belediye için sandık başına gittiğini, ilerleyen süreçte daha güçlü belediye yapısıyla yerel yönetimlerin halka daha iyi hizmetler vermesinin en büyük temennisi ve dileği olduğunu ifade etti.

- LİDERLER OY VERMEYE EŞLERİYLE GELDİ

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre de yerel seçimler için oyunu, başkent Lefkoşa'da Türk Maarif Koleji'ndeki 183 numaralı sandıkta kullandı.

Eşi Emel Töre ile sandığa gelen Töre, oy verdikten sonra yaptığı açıklamada, seçim kampanya döneminin sorunsuz geçirildiğini belirterek, "Bu süreçte adaylar kendilerini ifade ettiler, sıra halkın oylarında. Seçim sürecindeki yarış artık sona erdi. Bundan sonra kim kazanacaksa kazansın hizmet yarışı devam etmeli." şeklinde konuştu.

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, oyunu, Alsancak İlkokulu'ndaki 157 numaralı sandıkta kullandı. Başbakan'ın eşi Zerrin Üstel de aynı sandıkta oy verdi.

Ülkede ana muhalefette bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisinin (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Gönyeli, Yenikent’te bulunan Suat Günsel İlkokulu'na eşi Nilden Bektaş Erhürman ile gelerek oyunu kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Şehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkezlerde muhtarlığı kaldırın ya, herkes işini belediye de ve internet üzerinden halleder. Köylerde olması şart, husumet vb, olaylar için.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı