Paris Savcılığı açıkladı! Saldırgan itiraf etti

Paris Savcılığı, Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen kişinin gözaltındayken, "yabancılara karşı patolojik bir nefreti" olduğunu söylediğini açıkladı.

GİRİŞ 25.12.2022 20:44 GÜNCELLEME 25.12.2022 22:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransız basının Paris Savcılık Ofisinin açıklamasına dayandırdığı habere göre, 69 yaşındaki Fransız saldırgan gözaltı sırasında "yabancılara karşı patolojik bir nefreti olduğunu" itiraf etti.

Gözaltı kararı dün kaldırılan ve sağlık sebebi gerekçe gösterilerek psikiyatri kliniğine sevk edilen saldırgan, kendini "depresif ve intihara yatkın" biri olarak tanımladı ve 2016'da evinde yaşadığı hırsızlık sonrası "göçmenleri ve yabancıları öldürme arzusunda" olduğunu belirtti.



SALDIRIYI NASIL GERÇEKLEŞTİRDİ?

Saldırgan gözaltında ayrıca saldırı günü yabancıları öldürmek için çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris'in banliyösü Saint-Denis'ye gittiğini, burada az kişi olması ve kıyafetinin silahının şarjörünün doldurmasına imkan vermemesi nedeniyle planladığı saldırıdan vazgeçtiğini söyledi.

Daha sonra Paris'in 10. Bölgesine yürüyerek gittiğini, orada bir kültür merkezi bulunduğunu bildiğini belirten saldırgan, tüm göçmenlere kızgın olduğunu ifade etti.

Fransız saldırgan, tek pişmanlığının intihar edememek olduğunu dile getirerek eğer bir gün intihar ederse "düşmanlarını" da öldürmeyi düşündüğünü, düşmandan kastının ise "Avrupalı olmayan tüm yabancılar" olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE DE GÖÇMEN MERKEZİNE SALDIRMIŞ

Paris'in 10. Bölgesindeki Enghien Caddesi'nde bir Fransız vatandaşının 23 Aralık'ta etraftakilere silahla ateş açtığı saldırıda 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı.

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve buradan bu ay çıktığı açıklanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Nesiniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep öyle olur uyanık olun beyler bu bir terör olayıdır terörü gerçekleştir MİCHEL olunca aklı dengesi bozuk ama Ali Mehmet veya müslüman olunca islamic terörist diyorlar bunu hala anlamadınız mı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık en azından terörist öldürmüş yani masum değiller
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ha fransız terörist ha pkk terörist pisliği
    Cevapla
  • yaman44 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminn kafalarını ezeceksin hemen bunların yoksa palazlanıyorlar malatyadan slm lar
    Cevapla
  • Kahrolsun hainler 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu pkknın % de 100 ü pisliktir..Vandallardır,barbarlardır ve vicdansızlardır.sadece yakıp yıkıp katletmeyi bilirler..Umarım Fransa devleti bunların hepsini içeri tıkar..Masum insanların mallarını ve ortalığı nasıl da mahvetmişler..İşte böyle besleyip büyüttüğünüz vahşiler nasıl da yakıp yıktılar da ona göre davranın.Bulundukları her yeri mahvediyorlar..Türkiye bu pislikler yüzünden 50 yıldır gün yüzü görmedi..Allah bunların belasını versin tez zamanda inşaallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!