Medvedev: Nükleer silahlarımız sayesinde bize savaş açamıyorlar

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, ellerindeki nükleer silahların caydırıcılık rolü üstlendiğini söyledi. Medvedev, bu silahlar sayesinde Batı'nın kendilerine savaş açamadığını vurguladı.

GİRİŞ 26.12.2022 12:22 GÜNCELLEME 26.12.2022 15:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşına dahil olan tüm taraflarla müzakerelere açık olduklarını söyledi. Ancak Putin, Kiev yönetimi ve Batılı destekçilerinin görüşmeleri reddettiklerini söyledi.

"NÜKLEER SİLAHLARIMIZ BATI''YI DURDURUYOR"

Bir açıklama da Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den geldi. Medvedev, Rusya'nın nükleer cephaneliği ve Moskova'nın onun kullanımına ilişkin koyduğu kuralların, Batı'nın kendilerine karşı savaş başlatmasını engellediğini söyledi.

Rossiyskaya Gazeta için kaleme aldığı makalede Medvedev, "Batı, nükleer savaş da dahil olmak üzere bize karşı tam teşekküllü bir savaş başlatmaya hazır mı?" diye sordu.

Aynı Rus yetkili, "Bugün düşmanlarımızı durduran tek şey, Rusya'ya nükleer caydırıcılıkla ilgili devlet politikasının temellerinin rehberlik edeceği anlayışıdır. Gerçek bir tehdit ortaya çıkması durumunda, onlara karşı harekete geçecektir." diye ekledi.

"BATI DENGE KURUYOR"

Bu ayın başlarında Putin, nükleer savaş riskinin arttığını söyledi ancak Rusya'nın "delirmediğini" ve kendi nükleer cephaneliğini tamamen savunma amaçlı bir caydırıcı olarak gördüğünü vurguladı.

Medvedev, "Batı dünyası, Rusya'yı olabildiğince küçük düşürme, gücendirme, parçalama ve yok etme arzusu ile nükleer kıyametten kaçınma arzusu arasında denge kuruyor" dedi.

"DÜNYA, NÜKLEER FELAKETİN EŞİĞİNDE SALLANMAYA DEVAM EDER"

Ülkesinin güvenlik garantilerini hatırlatan Medvedev, bunları elde edememeleri durumuna ilişkin, "Dünya, Üçüncü Dünya Savaşı'nın ve nükleer felaketin eşiğinde sallanmaya devam eder. Bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Rusya, 6 bine yakın savaş başlığıyla dünyanın en büyük nükleer silah stoğuna sahip ülke.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • serdo 1 yıl önce Şikayet Et
    esas gücünü gördük rusya,batı elinden gelse 1 günde bitirecek işinide maça isterim, tüm nato biraraya gelse senle başa çıkamaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyayi ne zaman dize getirmisler, bosuna ugrasiyor bati, cok kati bir milli durusu var halkinin, pes etmez...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Su an sadece ukranya ile savasiginizi mi saniyorsun butun avrupa seni yok etmeye calisiyor savasi uzattikca uzamasini sagliyorlar
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    nukleer esas bize lazim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!