Hollandalı gazeteci: Avrupa PYD/YPG'nin propagandasına inanıyor

Hollandalı gazeteci Rena Netjes, TRT Almanya Temsilciliği’ne verdiği özel röportajda Avrupa'nın PYD/YPG'ye karşı tutumunu eleştirdi. Netjes, terör örgütünün işlediği suçların göz ardı edildiğini söyledi.

Hollandalı gazeteci: Avrupa PYD/YPG'nin propagandasına inanıyor
Hollandalı gazeteci: Avrupa PYD/YPG'nin propagandasına inanıyor
GİRİŞ 26.12.2022 21:52 GÜNCELLEME 26.12.2022 21:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın terör örgütü PYD/YPG'ye karşı tutumu Batı dünyasında eleştirilere neden oluyor. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, TRT Almanya Temsilciliği'ne yaptığı özel açıklamada, Avrupa'nın PYD/YPG'nin işlediği suçları göz ardı ettiğini söyledi. Netjes, Avrupa'nın terör örgütünün propagandasına inanmasını eleştirdi.

Hollandalı araştırmacı, Suriye'de yaptığı araştırmalar esnasında ülkeyi terk eden mültecilerle görüşüp PYD ile ilgili önemli bilgiler edinme fırsatını elde ettiğini açıkladı. Netjes, birçok mültecinin kendisine "PYD/YPG evlerimizi basıyor, bu yüzden kaçıyoruz." dediğini sözlerine ekledi.

"PYD her ne kadar kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtmış olsa da birçok Kürt onlardan nefret ediyor." diyen Netjes, örgütün gençleri örgüte dahil etmek üzere kaçırdığını ve birçok muhalif görüşlüleri infaz ettiğini ifade etti.

PYD-PKK bağlantısı

Hollandalı araştırmacıya göre PYD'nin etkisi altında olan bölgelerde örgütün propagandasının aksine demokratik bir yönetim şekli bulunmuyor. Netjes, "Ne seçim var ne de özgür medya ama buna rağmen PYD demokrat olduğunu iddia ediyor." diyerek terör örgütünü eleştirdi.

Hollandalı gazeteci, terör örgütü PKK ile PYD/YPG'nin arasındaki bağlantılara da değindi. "Suriye'nin kuzeyine adım attığınızda karşınıza çıkan ilk şey Abdullah Öcalan'ın bir pankartı", diyen gazeteci, PYD binalarında ve birçok yerde terör elebaşının fotoğraflarının olduğunu belirtti. 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz dedikmi inanmiyorlar gavur dedimi inaniyorlar turkiye yabanci gazeteci lobisi yapmali yabanci gazeteciye kadrosuna almali herulkede yabanci gazeteci temsilcisi calistirmali ulkemize karsi onyargilari ancak yabanci asilli gazetecilerle asabiliriz sarisin mavi gozlu turke benzemeyen kisiler mesela turk oldumu hemen ikiyuzluler piyasaya cikiyor laflari hazir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi