Paşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisi

Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Laçın Koridoru'ndaki Rus barış güçlerinden "sorumluluklarını" yerine getirmelerini istedi.

Paşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisi
Paşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisi
GİRİŞ 28.12.2022 08:50 GÜNCELLEME 28.12.2022 08:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

St. Petersburg'da düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu üye ülkeleri devlet başkanları gayriresmi zirvesi çerçevesinde Rusya lideri Vladimir Putin'le bir araya gelen Paşinyan, bu görüşmede Laçın Koridoru'ndaki krizi ve çözüm yollarını ele almak istediğini belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan; Moskova, Erivan ve Bakü arasında varılan mutabakata göre bu bölgenin "Dağlık Karabağ'daki Rus barış güçlerinin sorumluluğunda" olduğunu ancak bu anlaşmanın aksine şu an "Laçın Koridoru'nun Rus barış güçlerinin kontrolünde olmadığını" söyledi.

AZERBAYCAN'A AİT MADENLERİ YASA DIŞI YOLLARLA SATIYORLAR

Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasındaki tek kara bağlantısı olan Laçın Koridoru, uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olan bölgedeki madenlerin yasa dışı işletildiği gerekçesiyle protesto düzenleyen Azerbaycanlı aktivistler tarafından 12 Aralık'tan beri bloke edilmiş durumda. Erivan, Dağlık Karabağ'da yaşayan yaklaşık 120 bin Ermeni'nin bu blokaj nedeniyle gıda, ilaç ve yakıt sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

PUTİN: ÜÇLÜ GÖRÜŞMEYE DİKKATİ ÇEKTİ

Paşinyan'la gerçekleştirdiği görüşmenin gazetecilerce görüntü alınmasına izin verilen bölümünde konuşan Putin ise, Güney Kafkasya'daki sorunların çözümünün "ana meseleleri" olduğunu belirtti.

Bu konuyu St. Petersburg'daki zirveye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Paşinyan ile Pazartesi akşamı ele almaya başladıklarını söyleyen Putin, başka ayrıntı paylaşmadı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • vatandaş_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan ilk fırsatta rusları arkadan vuracak. Putin hesabını buna göre yapmalı.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Rusya bu konuya cözüm bulmali..Cünki gelecek rusya ve Türkiyenindir.!
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan donme persanyan,putine aglamayi birakda,kaybettigin savastan sonra imzaladigin anlasmadaki zengezur koridorunu aç,yoksa laçinden geçemessin.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Peşinyan hırsızlarına tölerans istiyor. Artık Bütün Türk dünyası topraklarına, kaynaklarına sahip çıkmalı. Ki bunlar geçmişten geleceğe emanettir.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bölgenin tamamının hakimiyeti Azerbaycan ın elinde olmalı karışık durumlardan istifade eden maden hırsızlarına fırsat verilmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi