Yunanistan, İsrail'den Spike füze sistemlerini almaya çalışıyor

Yunanistan'ın İsrail'den Spike NLOS füze sistemlerinin temini için 2023'te karar almak üzere konuya ilişkin detayları masaya yatırdığı iddia edildi.

Yunanistan, İsrail'den Spike füze sistemlerini almaya çalışıyor
Yunanistan, İsrail'den Spike füze sistemlerini almaya çalışıyor
GİRİŞ 28.12.2022 16:10 GÜNCELLEME 28.12.2022 16:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yunan Ta Nea gazetesinin haberine göre, İsrail yapımı Spike NLOS tipi füze sistemlerinin alımı için Yunanistan ve İsrail arasında ciddi görüşmeler yapılırken, 2022'nin son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu konu gündeme geldi.

Yunanistan'dan Piri Reis'e karşı hamle: Türk denizaltılarını boğma planımız hazırYunanistan'dan Piri Reis'e karşı hamle: Türk denizaltılarını boğma planımız hazır

Haberde, Spike NLOS teminine ilişkin anlaşmanın 2022'de tamamlanamadığına dikkat çekildi, bu gecikmenin olası bir satışta fiyat artışı ve teslimat süresinin uzamasına neden olabileceği ileri sürüldü.

Yunan tarafının anlaşmayı 2023'ün ilk ayında karara bağlamak istediği öne sürülen haberde, aksi halde anlaşmanın gerçekleşemeyebileceği savunuldu.

FRANSA VEYA İTALYA'DAN YENİ FIRKATEYN ALIMI

Haberde, Yunanistan'ın Fransa veya İtalya'dan yeni bir fırkateyn almak üzere teklifleri değerlendirdiği de aktarıldı.

Fransız Naval Group ve İtalyan Fincantieri firmalarının tekliflerinin, Yunanistan Deniz Kuvvetlerince değerlendirildiği belirtilen haberde, her iki teklifin de Atina'yı memnun etme açısından birbirine yakın olduğu savunuldu.

Haberde, nihai kararın, bütçe, Yunan tersanelerinin kullanımı, İtalya'nın Yunanistan ile savunma anlaşması imzalayıp imzalamayacağı gibi kararlara bağlı olarak alınacağı ileri sürüldü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bugün icin 400 milyar Euro borcu olan AB nin ac rezilleri kendileriiyle birlikde ülklerini satsalar borclarini ödiyemezler neyle alacaklar???
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sey kağıt üzerinde para almıyorlar bence
    Cevapla
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi üretmiyor, daha fazlası gerekiyor. Savaş anında bunlar 5 gün içinde tükenir, sonra ne yapacak. 5 gün içinde Türkiye'yi alabilecek mi.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Ürdün, Lübnan, Filistin'e satalım.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılelma için uygun hedef
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    veren bosuna vermez demek satilacak yer kalmis daha yakinda o fuzeler bir yerlerin girer rusya fuzem var diye hava atiyor idi oldugu yerde sayiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz