Eski Polonya Başbakanı devlet korumasına alındı

Polonya'nın ana muhalefet partisi Sivil Platformun (PO) lideri ve eski Başbakan Donald Tusk, polisin olası bir tehdidi bildirmesi üzerine Devlet Koruma Servisinin koruması altına girdi.

Eski Polonya Başbakanı devlet korumasına alındı
Eski Polonya Başbakanı devlet korumasına alındı
GİRİŞ 28.12.2022 23:26 GÜNCELLEME 28.12.2022 23:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polonya'da 2007 ile 2014 arasında başbakanlık yapan Tusk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, her hafta çeşitli tehditler aldığını ifade etti.

DONALD TUSK: POLİS BANA ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Tusk, "Sosyal medyada ve mektuplarda bana yönelik suikast girişimi tehditleri alıyorum. Aralık ayında polis bana çok ciddi bir tehdit olduğunu bildirdi." ifadelerini kullandı.

Polonya resmi haber ajansı PAP'a konuşan PO sözcüsü Jan Grablec de Tusk'un polisin olası bir tehdidi bildirmesi üzerine Devlet Koruma Servisinin koruması altına girdiğini belirtti.

Grabiec, Ocak 2019'da eski Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz'in bir yardım etkinliğinde sahnede bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Polonya güvenlik servislerinin daha dikkatli hale geldiğini söyledi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Marasli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski Polanya devlet baskani değil Polanyanin eski devlet baskani olmalıydı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!