Yunanistan sınırları zorluyor! Skandal paylaşım

Yunanistan yeni bir provokasyona imzat attı. Türkiye'nin sabrını sınamaya devam eden Atina, Genelkurmay Başkanı Floros'ı uluslararası hukuka aykırı olarak yerleştiği Keçi Adası’na gönderdi.

GİRİŞ 29.12.2022 06:50 GÜNCELLEME 29.12.2022 08:59
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Akdeniz ve Ege'deki tahrik ziyaretini sürdürüyor. Floros dün de uluslararası anlaşmalara göre Türk karasularında yer alan Keçi Adası'na gitti. Floros, yerleşim bulunması ve asker yerleştirilmesi yasak olan adadaki Yunan birliklerini denetledi.

Konstantinos Floros, Keçi Adası'ndaki askeri birliği denetledi, görevlilerden bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

"TETİKTE VE HAZIRLIKLIYIZ"

Yunan Genelkurmay Başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tetikte ve hazırlıklıyız” ifadesini de kullandı. Bodrum Akyarlar kıyılarına yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan ada, 2004 yılından beri Yunan işgali altında… Yunanistan silahsız olması gereken adada topçu birliği bile bulunduruyor.

Yunan Genelkurmay Başkanı, arkada Bodrum kıyılarının göründüğü fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

TAHRİKTE İKİNCİ GÜN

Floros önceki gün de 1947 Paris Antlaşması'na göre silahsız olması gereken Kerpe, Meis ve Karada'daki adalarındaki askeri birlikleri denetlemişti. Yunan komutan ayrıca Girit'in güneyinde yer alan ve “egemenliği antlaşmalarla Yunanistan'a devredilmeyen ada, adacık ve kayalıklar (EGAYDAAK)” kapsamında olan Büyük Gavda Adası'na da gitmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    güya büyük başarı lozan ile burnumuzun dibindeki adaları yunana vermişiz. ha bir kaya ha bir taş. sabır gösterip, en uygun bir zamanda vurmak ve egeyi tam ortadan ikiye bölmek hakkımızdır.
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kundağı motorlu obuskerin menzili 30 kilometre bizim kiyilardan asker dahi göndermeden bir metre hassasiyetle oradaki Yunan askerinin kucağına bombayı atacak durumdayız varsın Yunan genelkurmay başkanı kumda oynasın
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna niye müsade ediyoruz.kanunsuz olarak silahlandırdığı adaları boşaltması için süre verelim.uymazsa vuralım bunu yapacak güçteyiz.
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    sabır gösteriyoruz çünkü hala arkasındaki amerikadan uçak talep ediyoruz. her türlü silahımızı kendimiz yapar ve satar hale gelirsek, amerikan üslerini kapattığımız gün palikaryanın kara günü olur inşaallah
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyadan biraz daha yararlanın az kaldı size oralar rüya olacak
    Cevapla
  • Azize 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim siyasi özürlüler Erdoğan gitsin ülkeyi Yunan'a teslim edelim düşüncesinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!