Güney Kıbrıs'ta "Gambiya KKTC'yi tanıyacak" korkusu

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Alieu Joof'un Lefkoşa'ya giderek KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşmesi Rumları harekete geçirdi. Rum Yönetimi, KKTC'nin tanınmasının önüne geçmek için Gambiya'ya çıkarma yapacak.

GİRİŞ 29.12.2022 08:35 GÜNCELLEME 29.12.2022 15:11
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Alieu Joof'un KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşmesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni panikletti.

Gambiya'nın KKTC'yi olası tanıma hamlesini engellemek isteyen Rum Yönetimi, Gambiya'ya özel temsilci göndereceği ortaya çıktı. KKTC'nin siyasi açıdan yükselme çabalarını yakından takip ettiklerini belirten GKRY Dışişleri Bakanlığı'ndan Kornilios Korniliu, bu konuda tetikte olduklarını ve gereken yerde hamle yapacaklarını söyledi.

GAMBİYA'YA TEMSİLCİ GÖNDERİYORLAR

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in Polonya ziyaretini hatırlatan Korniliu, Orta Asya ülkelerinde bu konuda görüşmeler yaptıklarını, şimdi de aynı gerekçeyle Gambiya'ya temsilci göndermeye hazırlandıklarını anlattı.

Güney Kıbrıs'ın Gambiya'ya göndereceği özel temsilcinin Büyükelçi Thessalia Salina Şambu olduğu ifade edilirken, Gambiya'ya içinde finansal kaynak aktarımı dahil olmak üzere çeşitli destek önerilerinde bulunulacağı belirtiliyor.

HER ŞART MASAYA KOYACAKLAR

Rum yönetiminin AB ve İngiltere'den Gambiya'nın KKTC'yi tanımaması için yardım talebinde de bulunulduğu iddia ediliyor. Anastasiadis'in özel talimatıyla gidecek temsilcinin Salina'nın, ziyaret kapsamında çeşitli ekonomik destek paketlerini Gambiyalı yöneticilere sunacağı iddia edildi. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika Müdürlüğü Başkanı olan Salina, daha önce İsrail büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • İbrahim Sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC ni Türk Müslüman devletleri tanıyacak
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC eninde sonunda tanınacak. Yunanistan ve AB bunu kafanıza sokun.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye gelen her yabancı devlet başkanı ve bakanlarını KKTC de bir gün misafir edelim. Yunanistan dünyayı dolaşsın
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi afrika çevresinde irili ufaklı fakir ne kadar alakasız ülke varsa kktc ye ziyarette bulunmalı.bu sayede rumlar rüşvet için ab bütçesinden sağa sola gariban afrikalılara para dağıtmaya başlar :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletlerin dostlukları yoktur, çıkarları vardır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gürbüz bey, her yerde dini istismar etmeyin. Suudi Arabistan bile kendi çıkarını izliyor, Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı desteklemek için savaş uçakları gönderdiler. Türkiye'nin petrol üretmesinden rahatsızlar.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu söz Evrensel bir söz değildir. Ezber bir sözdür. Şunu tercih ederim, Efendimiz'in sözü : 'Her yerin iyisi iyi, kötüsü kötüdür'.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak