Yunanistan'ın soruşturma başlattığı Türk başkan, Türkiye aleyhine mi faaliyet gösteriyor?

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, FETÖ yapılanmasıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle üst düzey belediye yetkililerini görevden alan Yassıköy (Yasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin hakkında soruşturma başlattı.

Yunanistan'ın soruşturma başlattığı Türk başkan, Türkiye aleyhine mi faaliyet gösteriyor?
Yunanistan'ın soruşturma başlattığı Türk başkan, Türkiye aleyhine mi faaliyet gösteriyor?
GİRİŞ 31.12.2022 13:05 GÜNCELLEME 11.01.2023 15:53

Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) konuşan Yunan yetkililer, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi'nde bulunan Rodop iline bağlı Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin'in, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle belediye yetkililerini görevden alma ya da başka görevlere atama kararının incelemeye alındığını söyledi.

Önder Mümin

BELEDİYE BAŞKANI MÜMİN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soruşturma, Yunanistan İçişleri Bakanlığı'nın talebiyle başlatıldı. Yunanistan İçişleri Bakanı Makis Voridis, Yassıköy'de yaşananlar hakkında Doğu Makedonya-Trakya Özerk Yönetimi Genel Sekreteri Ioannis Savvas ile konuştu. Voridis, Başkan Önder Mümin hakkında "yasadışı bir işlem yapılıp yapılmadığının tespiti" ve "gerekli başka işlem yapılmasına" karar verilmesi amacıyla soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

Önder Mümin

"İSTİFA EDİN, SORUMLULUK BENDE"

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin dün bir açıklama yaparak, FETÖ ile bağlantılı olduğunu söylediği üst düzey belediye yetkililerinin istifasını istemiş; bu yetkililerin sorumluluklarını da kendisinin üstleneceğini söylemişti.

TÜRK NÜFUSU YOĞUNLUKTA

Başkent Atina'nın yaklaşık 700 kilometre kuzeyindeki Yassıköy'de çok sayıda Türk yaşıyor.

Önder Mümin, seçmenin yaklaşık yüzde 30'unun Yunan olduğu bölgede, 2019 yılında yapılan seçimde oyların yüzde 65'ini alarak Yassıköy Belediye Başkanı olmuştu.

"MÜMİN, TÜRKİYE ALEYHİNDE FAALİYET YÜRÜTÜYOR" İDDİASI

FETÖ ile mücadele ettiği için Yunan hükümetinin hedefi olduğu öne sürülen Mümin ile ilgili çeşitli iddialar da mevcut. Yassıköy Belediye Başkanı Mümin'in, Türkiye aleyhinde faaliyet yapmasından dolayı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'ndan ihraç edildiği belirtildi.

Öte yandan, psikolojik tedavi gördüğü de öne sürülen Mümin'in, Yunanistan'ın FETÖ hamiliği yapmasından dolayı Türkiye'nin desteğini alabilmek için "FETÖ ile mücadele" stratejisi geliştirdiği öne sürüldü. Mümin'in, FETÖ ile mücadele görüntüsü vererek Türkiye'yi arkasına alıp Yunanistan'la daha güçlü pazarlık yapma niyetinde olduğu iddia edildi. Türk yetkililerle bugüne kadar hiçbir şekilde görüşmediği bilgisi de iddialar arasında.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı