Güney Kıbrıs, Hindistan'la savunma mutabakatı imzaladı

Hindistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), savunma ve askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Güney Kıbrıs, Hindistan'la savunma mutabakatı imzaladı
Güney Kıbrıs, Hindistan'la savunma mutabakatı imzaladı
GİRİŞ 31.12.2022 16:54 GÜNCELLEME 31.12.2022 16:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hint basınında yer alan haberlere göre anlaşma, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın Güney Kıbrıs'a yaptığı ziyaret esnasında imzalandı.

Hindistan ile Güney Kıbrıs'ın imzaladığı savunma ve askeri iş birliğine dair mutabakat zaptının ardından Jaishankar ile mevkidaşı Yannis Kasulidis, ortak basın toplantısı düzenledi.

Ayrıca bakanlar, Güney Kıbrıs'ın Uluslararası Güneş İttifakı'na (ISA) katılımıyla ilgili bir mutabakat zaptı da imzaladı.

ISA, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak için güneş enerjisinin verimli üretimi ve tüketiminde işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öte yandan Jaishankar, Gübey Kıbrıs İçişleri Bakanı Nicos Nuris ile düzensiz göç konusuna ilişkin anlaşma müzakerelerini başlatmak amacıyla niyet mektubu imzaladı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rum Yunan ikilisi başka ülkelerin himayesine muhtaç. Bu belli. Şayet hindularda egede balıklara yem olmak istiyorlarsa, gelsinler. Çanakkale'yi unuttular mı yoksa?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?