PKK/YPG gerçeğini ifşa eden Hollandalı gazeteci: Ölüm tehditleri alıyorum

Paris'teki sokak olaylarının ardından Avrupa'nın terör örgütü PYD/YPG'ye karşı tutumunu eleştiren Hollandalı gazeteci Rena Netjes, terör örgütü hesaplarından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

PKK/YPG gerçeğini ifşa eden Hollandalı gazeteci: Ölüm tehditleri alıyorum
PKK/YPG gerçeğini ifşa eden Hollandalı gazeteci: Ölüm tehditleri alıyorum
GİRİŞ 02.01.2023 21:57 GÜNCELLEME 02.01.2023 21:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Paris'teki silahlı saldırıyı fırsat bilen terör örgütü PKK/YPG'nin destekçilerinin sokakları ateşe vermesi, Hollandalı gazeteci Rena Netjes'in tepkisine neden olmuştu.

TRT’ye konuşan Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Avrupa'nın PYD/YPG'nin işlediği suçları örtbas ettiğini söyledi. Netjes, Avrupa'nın terör örgütünün propagandasına inanmasını eleştirdi.

Suriye’deki araştırmalarıyla tanınan Netjes, PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin bölgede halkın evlerini bastığını ve  Suriyelileri yerinden ettiğini söyledi.



'KÜRTLER ONLARDAN NEFRET EDİYOR'

Netjes, "PYD kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtmış olsa da birçok Kürt onlardan nefret ediyor. Örgüte dahil etmek için Kürt çocuklarını kaçırıyorlar, muhalif görüşteki insanları infaz ediyorlar." dedi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ YAĞDI: YARIN KANITLARI PAYLAŞACAĞIM

Terör örgütü PKK/YPG’nin suçlarını ve Avrupa’nın görmezden gelişini anlatan Hollandalı gazeteci, bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

PYD/YPG hesaplarından ölüm de dahil çeşitli tehditler aldığını açıklayan Netjes, “PYD propagandasını ifşa etmenin bedelini ödüyorum.” dedi.

PYD’ye ait bir hesabın ‘tehdit’ iddialarını yalanlaması üzerine Netjes, yarın aldığı tehditlere yönelik tüm kanıtları paylaşacağını söyledi.



“TEHDİTLERİ CİDDİYE ALIYORUM”

Nejtes, bir gazetecinin, “Yıllardır böyle tehditler alıyorum, ciddiye almıyorum.” telkini üzerine şu ifadeleri kullandı:

Sadece devam ediyorum. Bununla birlikte, tehdit edildikten sonra bir meslektaşı öldürülen, PKK tarafından bir veya daha fazla suikast girişiminden sağ kurtulan ve PKK'nın ölüm listesinde olan birkaç Suriyeli Kürt ile röportaj yaptım. Bu yüzden bunu da ciddiye alıyorum.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT GÖRÜNÜMLÜ ermenşi terörö örgütürdür pkk. osmanlı zamanındaki adlaır hınçak taşnak gibi terörö çeteleriyydi. bunlar sadece kürt görünül değil TÜRK GÖRÜNÜMLÜ ERMENİLERde var. bugün muhalefeti kuşatan ihanet merkezi de Türk görünümlü ermeni hainleridir. uyan millet. bunlar hacı hoca sufi entelelkltüel sanatçı tvci mesela en son eda taştemir adiis camiye pisleid. bunlar böyle. sanatçıymış. hayır hain bizden olmayan gurh bunlar. uayn millet uyan.
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Makrona şikayet et onları.Yada bizim ÜKÜCÜLER korur sizi.MADAM hiç olmassa BAŞ KOMUTAN sana koruma göndersin.Pekide bunları azdıran sizin siyasetçiler
    Cevapla
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    allah bu bayana ailesine akrabalarına din iman islam nasip etsin inşallah kutsal topraklara ailesiyle gider amin keşke dünyadaki bütün alçak terör örgütlerini kimlerin desteklediği ve o örgütlerin ne alçaklıklar yaptıkları deşifre edilseydi öyle delikanlılar çıksaydı bu bayanlar kadar
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab fonlu bu kanlı terör örgütü maşa hiç kimse direk konuşamıyor maşalar bunu yapıyor ama döndü dolaştı başlarna göçtü bu bir başlanğıç yarın daha büyük olaylar olacak yılan düşmana saldığıracak gücü yetmeyince sokacak ... işte bunu yaşayacaklar.... tüm abd ab ve uk...
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun devletimiz bu hanım efendiyi bizzat korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi