Fransa'da sağlık krizi: Acile gelen hastalar 90 saat bekliyor, uçakla doktor getiriyorlar

Fransa'da sağlık sistemi çöküşte. Birçok şehirde acilde bekleme süresi 12 saat ile 90 saat arasında değişiyor. Bazı şehirlerde ise doktor eksikliği sebebiyle çevre illerden uçakla doktor getiriliyor.

GİRİŞ 03.01.2023 13:17 GÜNCELLEME 03.01.2023 13:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fransa'da sağlık sistemi alarm veriyor. Ülkede sağlık çalışanı eksikliği sebebiyle acile gelen hastalar en az 90 saat beklemek zorunda kalıyor. Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre Strasbourg'un en büyük hastanelerinde acil serviste bekleme süresi 3 günü aşabiliyor.Ülkenin Nevers şehrinde ise doktor eksikliği sebebiyle çevre şehirlerden uçakla doktor ve sağlık çalışanı getirilecek. 

KORİDORLAR HASTALARLA DOLU

Kentteki hastanelerde koridorların sedyede bekleyen hastalar ile dolu olduğu belirtiliyor.

ACİLDE BEKLEME SÜRESİ EN AZ 12 SAAT 

Acilde bekleme süresinin en az 12 saat olduğu Fransa'da son bir aydır hastanelerin alarm verdiği söyleniyor. Hastalar tedavi öncesi sedye üzerinde aç bir şekilde oda bekliyor. 

Acilde en az 12 saat bekleme süresi olduğunu belirten yazılar asılı.

Fransa'nın Nevers şehrinde sağlık çalışanı yetersizliği sebebiyle çevre şehirlerden uçakla doktor getirileceği belirtiliyor. Franceinfo sitesinde yer alan bilgilere göre her gün uçakla Dijon'dan doktor ve sağlıkçı getirilmesi planlanıyor.

UÇAKLA DOKTOR GETİRİLİYOR

Nevers Belediye Başkanı Denis Thuriot, "uçan doktorlar" konseptini Kasım ayında başlatmıştı. 'Hava Uçuşu' adı verilen bu projede her gün ihtiyaca göre hemşire veya doktorlar küçük bir uçakla Dijon'dan Nevers'e getirilecek. 35 dakikalık bu yolculuğun kişi başı maliyeti 650 euro. Nevers Belediye Başkanı, "Geçici bir doktorun günlük maliyeti en az 1000 euro" diyor ve belediye bütçesinde sağlık alanında yapısal açığın 6 milyon euroyu bulduğunu söylüyor. 'Hava yoluyla doktor ikmali' Nevers'ta çok az sayıda doktor ve hemşirenin çalışması ve doktor ilanlarına neredeyse kimsenin başvurmaması sebebiyle hayata geçirilen bir uygulama. 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'yı seven doktorlara hemen gitmelerini tavsiye diyoruz. Orada doktorlar çok maaş alıyor, hakları daha çok ya... Gidenler de geri gelemez inşallah
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 1 saatte halloluyor Elhamdülillah, tabi muhalefetin trolleri gelir yalan yanlış iftira atar buralarda görevleri o. Batı bu kadarn güzelse git dediğindede cıyyak cıyyak cıyyaklıyorlar.
    Cevapla
  • Byrm 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne sacmalıyorsun güzel iş yapıyorlar ismi kriz olarak yansıtıyorsun
    Cevapla
  • TURGAY 1 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu bizden giden doktorlar nerde
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'daki bu çöküş 8-10 yıldır hız kazandı. Dört farklı Avrupa ülkelerinde yaşayan biri olarak, yıllardır Türkiye'de çevremdekilere Avrupa'nın çöktüğünü anlatmaya çalışıyorum. Batı'nın her yönden Türkiye'den daha üstün olduğu algısı kafalara o kadar yerleşmiş ki bana kafa tutuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor