Avusturya'da camiye saldırı

Viyana'da bir cami saldırıya uğradı. Viyana'nın Ottakring bölgesindeki Fatih Camii'nin giriş kısmı kundaklandı.

Avusturya'da camiye saldırı
Avusturya'da camiye saldırı
GİRİŞ 03.01.2023 15:33 GÜNCELLEME 03.01.2023 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir cami saldırıya uğradı. Viyana'nın Ottakring bölgesindeki Fatih Camii'nin giriş kısmı kundaklandı.

Saldırganın kimliği henüz belirli değil.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Ümit Vural, caminin vandalizmin hedefi olduğunu söyledi; "Olayın aydınlatılmasını bekliyoruz." dedi.  

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da saldırıyla  ilgili açıklama yaptı. Ceyhun, "olayı takip ediyoruz, soruşturmanın sonucunu bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: TRT
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    2019 dan beri saldirilar artti alman medyasi görmezden geliyor polis örtbas etti hukuk caresiz 2023 de saldrilar dahada artacak mal can arac güvenligi kalmadi alman polisine güven kalmadi hukuk bizim icin calismiyor saldirganlari örtbas edip bulamadik diyecekler her zamanki gibi berlinde yilbasi eglencelerinde olaylar olmus 10 yil hapis verecekmisler bize yapilan saldirilari niye cezasiz biraktiniz diye insan sorar gurbette azinlikiz alman polisi bizi korumuyor örtbas ediyor dükkani soydular malimi yaktilar arabama zarar verdiler bana saldirdilar bu güne kadar bir tane saldrigan ceza almadi nazi leru polis yaparsan hukuk olur guguk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı