John Bolton'dan tehditvari mesaj: Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirse...

Trump döneminde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John Bolton, Türkiye'nin Rusya'ya yakınlığından yakınarak; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda Türkiye'nin NATO üyeliğinin tartışmalı hale geleceğini söyledi.

GİRİŞ 04.01.2023 06:01 GÜNCELLEME 04.01.2023 08:51
Bu Habere 654 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ile Rusya arasında izlediği politika, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin ortaya koyduğu şartlar, Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'u rahatsız etti.

İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ta "Batı'nın zayıflığı, Putin'i yenilginin pençesinden zafere taşıyabilir" başlıklı bir yazı kaleme alan Bolton, makalesinin bir bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmemesi gerektiği imasında bulundu.

"NATO ÜYELİĞİ TARTIŞILMALI" MESAJI

Ukrayna'ya daha fazla yardım yapılması gerektiğini söyleyen, Rusya'nın yaptırımlarla yıpratıldığını ancak Moskova gibi Kiev'in de ekonomik olarak zor durumda olduğunu kaydeden Amerikalı siyasetçi Bolton, konuyu Türkiye'nin savaşta takındığı tavra getirerek "...Finlandiya ve İsveç çarpıcı bir karar alarak NATO'ya girmek istediler. Fakat Rusya'nın ticari ve askeri partnerleri, ihtiyaç zamanında onları terk etmedi. Buna maalesef Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilirse 2023'te NATO üyeliği tartışmalı hale gelecek Türkiye de dahil" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 654
  • Taker 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu kendi başkanı bile ciddiye almadı, biz neden alalım? Bırakın havlasın, haberi yapıldıkça kendini adam sanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceden bu işler el altından yapılırdı. Şimdi aleni destek veriyorlar. Bizimkilerde açıktan açığa bunlardan destek istiyor. Demek reis daha kuvvetli gelecek..
    Cevapla
  • Kelkit 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanane oglum memlekette demokraso var.halkin karari neyse o.sen istemiyorsun diye kimse fikrinden vazgecmez.
    Cevapla
  • Vatanim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni haber degil bunu biliyoruz! Cunki; Turkiye Nato’ dan cikartmak = anlami TURKIYE’YE Savas acmak
    Cevapla
  • Ags 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer batılılar ve Amerika Erdoğanı istemiyorsa demek ki işlerine gelmiyordur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek