Çin’den korkunç görüntüler: Sokak ortasında yakmaya başladılar

Çin’de artan Kovid ölümleri nedeniyle krematoryum ve cenaze evlerinde yer bulamayan Çinli aileler yakınlarını sokak ortasında yakmaya başladı.

Çin’den korkunç görüntüler: Sokak ortasında yakmaya başladılar
Çin’den korkunç görüntüler: Sokak ortasında yakmaya başladılar
GİRİŞ 04.01.2023 16:44 GÜNCELLEME 04.01.2023 16:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çin’de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesi ve virüsün yayılmasıyla krematoryum ve cenaze evlerinde yer kalmadığı bu yüzden de cesetlerin sokak ortasında yakılmaya başlandığı belirtiliyor.

Çin'den geçen ayın başında Kovid-19 tedbirlerinin gevşetmesinin ardından, virüsün ülkenin en büyük şehri Şanghay'da nüfusun yaklaşık yüzde 70'ine yayıldığı sanılıyor.

SOKAK ORTASINDA YAKINLARINI YAKIYORLAR

Dailymail’in haberine göre cenaze evlerinde yer bulamayan Çinli aileler yakınlarını sokaklarda yakmaya başladı.

Çinli uzmanlar önümüzdeki aylarda milyonlarca kişinin ölebileceği uyarısında bulunuyor.

Şanghay Ruycin Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve kentin Kovid-19 Danışma Kurulu üyesi Çın Arcın, Komünist Partinin yayın organı "People's Daily" gazetesine yaptığı açıklamada, son bir ayda şehirde bahar aylarında Omicron vakalarının tetiklediği salgından 20-30 kat fazla enfeksiyon görüldüğünün tahmin edildiğini belirtmişti.

NÜFUSUN YÜZDE 70'İNE BULAŞTI

Nüfusu 25 milyonu aşan şehrinde yaklaşık 2 ay kapanmaya gidilmesine yol açan salgınında toplu testlerin uygulandığını, karantina merkezlerinde tecrit edilen pozitif vakalarının çoğunun hastalık belirtisi göstermediğini kaydeden Çın, "Şimdi salgın o kadar yaygın ki muhtemelen nüfusun yüzde 70'ine ulaştı. Bu bahardaki salgının 20-30 katı bir rakam." diye konuştu.

Çinli araştırmacıların sonuçlarını Eğitim Bakanlığı desteğindeki bilim dergisi Frontiers of Medicine'de yayımladığı araştırmada, salgının Pekin, Şanghay, Guangcou ve Çongçing gibi büyükşehirlerde tepe noktasına ulaştığı, yeni yıldan itibaren 22 Ocak'ta başlayacak Bahar Festivali'ne kadar daha çok orta büyüklükteki şehirlere ve ardından taşradaki yerleşimlere yayılmasının beklendiğini bildirilmişti.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Cıciang eyaletinde günlük vaka sayısı 1 milyona ulaştı

Öte yandan Şanghay'ın güneyindeki Cıciang eyaletinde Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, günlük vaka sayısının 1 milyona ulaştığını ve artışın devam ederek bu ay sonunda tepe noktasına ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

 

KAYNAK: AA, HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Eray 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkese bulaşmadan bitmez
    Cevapla
  • Xfiles 1 yıl önce Şikayet Et
    Resmi rakamlarda 1 ölü diyor. Bu komünist solcular yalan mı soyluyorlar. Bu resimdeki Lee belki japondur. Japonya'da covid resmi rakamlarda fazla.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türkleri' ne yapılan zulmün meyvelerini topluyor Çin. Hepimiz bu zulme çaresiz kaldık. Dualarımız zulme uğrayan Çin baskısı altında esaret yaşayan kardeşlerimizledir.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çini içerden bitirmek için hastalıkla test ediyor... Yakında başka hastalıklar Çin'de denenmeye başlar...
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin çok kalabalık inançsız bir devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir