Bayraktar TB2'lerin yeni adresi Mali oldu: Görüntüleri yayınlandı

Bayraktar TB2'lerin yeni adresi belli oldu. Afrika ülkesi Mali, ülkedeki isyanları bastırmak için Bayraktar TB2 teknolojilerini teslim aldı. TB2'ler, Kanada yapımı L3 Wescam MX-15 kamerayla değil ASELSAN CATS kamerasıyla teslim edildi.

GİRİŞ 05.01.2023 06:11 GÜNCELLEME 05.01.2023 09:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış
  • Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'un satın aldığı Bayraktar TB2'lerin yeni adresi Afrika ülkesi Mali oldu.
  • Mali devlet televizyonu ORTM, Bayraktar TB2'lerin Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınladı.
  • Ülke basınında yer alan diğer haberlerde ise, Mali'ye teslim edilen Bayraktar TB2 sistemlerinin Kanada'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargo sonrası geliştirilen ve bu teknolojilere entegre edilen ASELSAN CATS sistemiyle ülkeye geldiği bilgisi yer aldı.

Mali, isyanla mücadele yeteneklerini güçlendirmek için Türkiye'den Bayraktar TB2 alan en son ülke oldu.

22 Aralık'ta Mali devlet televizyonu ORTM, Mopti bölgesindeki bir hava üssünde yeni teslim edilen en az 2 Bayraktar TB2 insansız hava aracı ve bir mobil yer kontrol istasyonunun Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınladı.

Videoda, Mali'nin orta bölgesindeki bir hava üssünden Bayraktar TB2 insansız hava aracının çalıştırıldığı görüldü.

Böylece Afrika'da Bayraktar TB2 aldığı teyit edilen ülke sayısı 10'a çıktı. TB2 toplamda 27 ülkeye ihraç edildi.

DİKKAT ÇEKEN AMBARGO DETAYI

Ayrıca Mali basınında yer alan haberde, Mali Hava Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar TB2'lerin Kanada'nın L3 Wescam MX-15 kamerasının Türkiye'ye ihracatını engellemesinin ardından yerini alan Türk yapımı ASELSAN CATS kamera sistemiyle donatıldığı bildirildi.

Haberin devamında, Wescam MX-15 kamerasının Kanada'dan Türkiye'ye ihracatının geçtiğimiz yıl Kanada hükümeti tarafından engellenmesinin ardından, Bayraktar TB2'lerde müşteriler aksini tercih etmedikçe artık ASELSAN CATS kamerası kullanıldığı yazdı.

Etiyopya'nın satın aldığı Bayraktar TB2'lerde de Kanadalı Wescam MX-15 kamera yerine CATS kamerası kullanıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Ready for War 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki yeni kamera fransız beslemesi teröristler üzerinde test edilecek, çok güzel.
    Cevapla
  • hiyaa 1 yıl önce Şikayet Et
    BU insanlar müslüman .Sömüren fıransızlardı .Turkce konuşmıcaklar tabiki fransızca konuşuyorlar.Fransızları kovdular. Fransızlarda isyancıları desdeklemeye başladı aynı pkk gibi
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın bayraktar
    Cevapla
  • Eskişehir 2626 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE Lİ OLMAK NE BÜYÜK Mutluluk
    Cevapla
  • Afrika Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ettiyseniz özellikle Fransızca tanıtılıyor, neden ? Mali'nin kendi öz dili yokmu ? Esklavajist extremist Hristiyanist Fransa Afrika'dan defool !!!!!!
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Mali'de Fransızca konuşuluyor. Yerel dilde konuşan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı